Nagy István Borbély László látogatásárólPolitikai játszma volt a számonkérés

2010. augusztus 4., szerda, Közélet

Politikai játszmának minősítette Nagy István baróti polgármester a Borbély László környezetvédelmi miniszter háromszéki látogatásán elhangzott vádakat, a kérdőre vonást, sérelmezve a tárcavezető viselkedését, szerinte „román ember sem viselkedett így".

Az integrált hulladékgazdálkodási rendszerből való távolmaradásról szóló miniszteri feddés kapcsán a városvezető megjegyezte: a törvényes előírások tiszteletben tartásával Baróton megoldották a köztisztaság kérdését, nemzetközi licit után tizenöt évre koncesszióba adták a szolgáltatást egy magyar—román cégnek, és két évig áremelés sem lesz. Jelenleg áfa nélkül 2,90 lej a szolgáltatás ára, de ugyanaz a vállalat végzi az utcák seprését, a hótakarítást is. Szerinte a tárcavezető nem a baróti lakosság érdekeit tartotta szem előtt, amikor szemére vetette, hogy kimaradtak az integrált rendszerből, hanem saját érdekei miatt „burrogott", nem véletlen, hogy a megyei tanács gyűléstermében tartott találkozón csak a politikai ellenfelek ellen rohant ki. Baróton működik a szolgáltatás, a megyei tanács projektje egyelőre csak terv, semmi konkrétum nem történt. Nagy István szerint a miniszter jobban tenné, ha kifizetné az elmaradt számlákat, mivel Barótnak rendszerint nem jut a kormánypénzekből.

Az elöljáró azt is szóvá tette, hogy háromszéki látogatása során Baróton egyetlen árvíz károsította helyszínre sem látogatott el a miniszter. „És még ő akar felelősségre vonni engem, amikor a vízügyi törvény világosan előírja, hogy a gátak, töltések a vízügy hatáskörébe tartoznak" — fogalmazott a városvezető, aki szerint nem is őt, hanem munkatársait, a baróti lakosságot sértette meg a tárcavezető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-08-04: Máról holnapra - Farkas Réka:

Valutaalapon innen és túl

Aggódva szemlélte mindenki a Nemzetközi Valutaalap mostani látogatását, hisz múltkori ellenőrző körútjukkor jelentette be Traian Băsescu államelnök a drasztikus megszorító intézkedéseket. Derült égből villámként robbant: a látszólag sem túl fényes helyzet drámai, az ország gazdasági állapota a sokak által lefestett sötétnél is sötétebb fekete.
2010-08-04: Közélet - :

A liberálisok látatlanban is támogatják

Mihai Voicu, a Nemzeti Liberális Párt (NLP) alelnöke kijelentette: pártja bármilyen bizalmatlansági indítványt megszavaz, amely az Emil Boc által vezetett kormány bukásához vezet.