A liberálisok látatlanban is támogatják

2010. augusztus 4., szerda, Közélet

Mihai Voicu, a Nemzeti Liberális Párt (NLP) alelnöke kijelentette: pártja bármilyen bizalmatlansági indítványt megszavaz, amely az Emil Boc által vezetett kormány bukásához vezet.

Az NLP szóvivője leszögezte, hogy a Szociáldemokrata Párt (SZDP) indítványának „még a szövege sem számít, akkor sem, ha az SZDP szociáldemokrata megoldásokat kíván iktatni az indítvány szövegébe". Voicu arra is utalt, hogy amennyiben a jelenlegi kormány megbukik, a következő kormányt az NLP-nek és az SZDP-nek kell alkotnia. „Egy bizalmatlansági indítványt akkor fogadnak el, ha új parlamenti többség jön létre, amely az indítvány után is stabil maradna. Hajlandóak vagyunk kormányra lépni, és támogatni egy független, szakértői kormányt, amelynek ideiglenes mandátuma lesz, és ez a mandátum akár előrehozott választásokkal érhetne véget." Victor Ponta, az SZDP elnöke hétfőn jelentette be, hogy az alakulat akkor is benyújtja a bizalmatlansági indítványt az őszi parlamenti ülésszakban, ha nem sikerül összegyűjtenie a 236 aláírást, amely a kormány megbuktatásához szükséges.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-08-04: Közélet - :

Politikai játszma volt a számonkérés (Nagy István Borbély László látogatásáról)

Politikai játszmának minősítette Nagy István baróti polgármester a Borbély László környezetvédelmi miniszter háromszéki látogatásán elhangzott vádakat, a kérdőre vonást, sérelmezve a tárcavezető viselkedését, szerinte „román ember sem viselkedett így".
2010-08-04: Közélet - Bogdán László:

Vihar egy zöld levél körül (Magasles)

A múlt héten a sanghaji világkiállításon Elena Udrea turisztikai miniszter ünnepélyes külsőségek között mutatta be a román turisztika új márkajelét, amelyen egy zöld levél látható, a Kárpátokra és a román erdőkre célozva.