FogathajtásAz élbolyban versenyzőink

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

A harmadik versenyszakaszon is túljutottak a fogathajtók. Mint ismeretes, az elsőt a Bihar megyei Cséfán a gyergyószentmiklósi Bajkó Tibor nyerte, a másodikat a Beszterce-Naszód megyei Szamosbethlenben a gyergyóalfalvi Páll Attila, a harmadikat a Hargita megyei Karcfalván — na de ezt ne siessük el.

A karcfalvi viadalra tizenhárom fogat nevezett, köztük a mi Lipicai Lovasklubunk hajtói — Bodó Zoltán, Bartha Eduárd, Bartalis Attila... A díjhajtással indult a verseny, s ebben a gyergyóiak uralták a mezőnyt: 1. Bajkó Tibor (Gyergyószentmiklósi Krigel) 51,07 hibapont, 2. Páll Attila (Gyergyó­alfalvi Hipogriff) 51,33 hp., 3. Bodó Zoltán (Sepsiszentgyörgyi Lipicai Lovasklub) 55,42 hp... Ez a gyergyói fölény a maratonhajtásban még hansúlyozottabbá vált. A szám különdíjazására csak gyergyóiak sorakoztak fel az alábbi sorrendben: Páll Attila 69,79 hibapont, Bajkó Tibor 70,95 hp., Orosz László (Gyergyószentmiklósi Krigel) 71,72 hp. Éppen ideje volt, hogy megszakítsa valaki ezt a fölényt. Ez a valaki a Lipicai Lovasklub versenyzője, Bodó Zoltán lett. Zoli nyerte ugyanis az akadályhajtást: 1. Bodó Zoltán (Sepsiszentgyörgyi Lipicai Lovasklub) 3,29 hibapont, 2. Páll Attila (Gyergyóalfalvi Hipogriff) 3,93 hp., 3. Bajkó Tibor (Gyergyó­szentmiklósi Krigel) 6 hp. A három nap végén így alakult a karcfalvi versenyszakasz összetettje: 1. Páll Attila (Gyergyó­alfalvi Hipogriff), 2. Bajkó Tibor (Gyergyószentmiklósi Krigel), 3. Bodó Zoltán (Sepsiszentgyörgyi Lipicai Lovasklub), 4. Orosz László (Gyergyószentmiklósi Krigel), 5. Kádár Barna (Nagykárolyi Drosera), 6. Bartha Eduárd (Sepsiszentgyörgyi Lipicai Lovasklub). Volt jobb is, nem vitás. De az, hogy a Lipicai Lovasklubnak két versenyzője is az első hat között végzett — na persze a miénknek tekintjük Kádár Barnát is, függetlenül attól, hogy milyen klubnak versenyez, hiszen ő kézdivásárhelyi —, nem rossz. Gratulálunk a fogathajtóknak.

A bajnokság döntőjére minden bizonnyal Marosvásárhelyen kerül sor. Reménykedünk Bodó Zolti dobogós, Bartha Eduárd pontszerző helyezésében. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-08-05: Család - :

Megmaradunk

Sokszor elhangzott: a társadalom, a nemzet alapköve a család. Nélkülük csupa magányos, szorongó emberből állna a világ, akik kiválóan manipulálhatóak. Az atomjaira széteső környezetünkben nem találja helyét az ember, pedig születésétől fogva közösségi létre teremtetett.
2010-08-05: Sport - :

K1-gála a kézdivásárhelyi sportcsarnokban

A küzdősportok lelkes „mozgatórugója", egykori ökölvívónk, Papp Ferenc újabb tömeget megmozgató rendezvénnyel rukkol elő a hét végén.