KerékpározásEzer kilométer negyvennyolc óra alatt

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

Papp Zoltán, a KSE negyvenéves kerékpárosa nem mindennapos célt tűzött maga elé. Be akar kerülni a World Records Organisation (WRO) Rekordok Könyvébe. Augusztus 27-e és 29-e között kerül sor a világrekord-kísérletre.

Papp Zoltán, csupán rövid szünetekkel, kerékpáron szándékszik megtenni ezerhúsz kilométert legtöbb negyvennyolc óra alatt. Kézdivásárhelyről indul augusztus 27-én 18 órakor, és a Brassó—Nagyszeben—Déva—Lugos—Drobeta-Turnu Severin—Craiova—Piteşti—Câmpulung—Brassó útvonalon érkezne vissza szülővárosába 29-én 10 órakor. A merész kerékpáros két alkalommal nyerte meg a Székelyföld Kerékpá­ros Körverseny amatőrök számára kiírt versenyét. Első hosszabb kerékpártúráját, a Kézdivásárhely—Bukarest—Kézdivásárhely közötti 446 km-t 17 óra alatt tette meg, a múlt év augusztusában 34 óra alatt kereken hatszáz kilométert, tavaly ősszel pedig Tulceáig és vissza 750 km-t karikázott. Természetesen, Papp Zoltánt autó fogja kísérni, amelyen pótbicikli, -kerék és alkatrészek is lesznek. Rekordkísérletének fő támogatója a céhes város polgármesteri hivatala, de magáncégektől és magánszemélyektől is anyagi segítséget kapott. Csak a WRO-nak lefizetendő összeg megközelíti az ezer eutót. Ha sikerül megtennie az 1020 kilométert negyvennyolc óra alatt, ő lesz az első kézdivásárhelyi, aki bekerül a Rekordok Könyvébe. Az út előkészületei javában zajlanak, több mint tíz megye forgalmi rendőrségétől megérkezett a visszajelzés és jóváhagyás. Értesülésünk szerint Papp Zoltánt gépkocsival a WRO bukaresti irodájának a munkatársa is elkíséri, hogy siker esetén a világrekordot hivatalosan is igazolni lehessen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-08-05: Sport - :

K1-gála a kézdivásárhelyi sportcsarnokban

A küzdősportok lelkes „mozgatórugója", egykori ökölvívónk, Papp Ferenc újabb tömeget megmozgató rendezvénnyel rukkol elő a hét végén.
2010-08-05: Sport - :

Két újabb bajnoki cím (Motokrossz)

Két bajnoki arany- és egy bajnoki ezüstéremmel zárták a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzői a 2010-es országos motokrosszbajnokságot, amelynek utolsó futamára Nagyszebenben került sor.