MotokrosszKét újabb bajnoki cím

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

Két bajnoki arany- és egy bajnoki ezüstéremmel zárták a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzői a 2010-es országos motokrosszbajnokságot, amelynek utolsó futamára Nagyszebenben került sor.

Az évadzáró, nyolcadik versenyen a háromszéki motorosok három második és egy hetedik helyezést értek el. Erős Koppány az 50 cm3-es géposztályban másodikként fejezte be a szebeni futamot, összetettben pedig első lett. A fiatal szentgyörgyi motokrosszosnak ez az első bajnoki címe. Tompa Krisztián a 65-ösök megmérettetésében másodikként ért célba, s ez a helyezés elég volt ahhoz, hogy egy újabb bajnoki címmel és arannyal gazdagítsa eddigi éremkollekcióját. Krisztián ebben a kategóriában zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg az országos küzdelemsorozatot. A 85 cm3-es géposztályban Mocan Zakariást harmadikként intették le, összetettben pedig bajnoki ezüstérmes lett. Az amatőrök között érdekelt Kiss Ákos a hetedik helyen fejezte be a nemzeti bajnokság utolsó viadalát, ezzel pedig országos szinten a negyedik legjobb nem hivatásos motokrosszos. Előreláthatólag Tompa Krisztián augusztus 29-én ott lesz az Európa-bajnokság utolsó futamán, amelyre a bolgár Szevlievóban kerül sor. Bár lassan befejeződnek a különböző pontvadászatok, a megyeszékhelyi versenyzőkre még vár további három futam a Kelet-európai Bajnokságban, illetve minimum két magyar bajnoki. A hátralevő versenyekhez sok sikert kívánunk Krisztiánnak! (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-08-05: Sport - Iochom István:

Ezer kilométer negyvennyolc óra alatt (Kerékpározás)

Papp Zoltán, a KSE negyvenéves kerékpárosa nem mindennapos célt tűzött maga elé. Be akar kerülni a World Records Organisation (WRO) Rekordok Könyvébe. Augusztus 27-e és 29-e között kerül sor a világrekord-kísérletre.
2010-08-05: Sport - :

Mont Blanc kezdőknek expedíció (Hegymászás)

A Mont Blanc kezdőknek expedíció hét tagja, miután hétfőn Chamonix-ból indulva a 3200 méter magasan levő Tete Rousse menedékházig felkapaszkodott, kedden 3220 méterről „felsétált" olyan 150—200 métert, és megnézte a szerdai nehezebb szakaszt, megbeszélték, mitévők legyenek ott — számolt be Tulit Zsombor.