HegymászásMont Blanc kezdőknek expedíció

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

A Mont Blanc kezdőknek expedíció hét tagja, miután hétfőn Chamonix-ból indulva a 3200 méter magasan levő Tete Rousse menedékházig felkapaszkodott, kedden 3220 méterről „felsétált" olyan 150—200 métert, és megnézte a szerdai nehezebb szakaszt, megbeszélték, mitévők legyenek ott — számolt be Tulit Zsombor.

A kötélpárosok már Szentgyörgyön kialakultak: az egyiken Sztakics József, alias Keke, Vajda Tibor, alias Piszu, Szőcs Lajos, alias Laja és Bocz Attila, a másikon Sankó (Horvát Sándor), Reinitz Erzsébet és Tulit Zsombor. Az expedíciót ebéd közben tárcsáztuk, így kiderült, hogy Erzsébet currys rizses csirkét fogyaszt, Zsombor görög gyümölcslevest, melléje krumplipürét hússal, Laja milánói laskát hússal, Piszu brokkolit. Nagyon változatos a hegymászók étrendje — újságolta nem kevés büszkeséggel a hangjában az expdíció vezetője.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-08-05: Sport - :

Két újabb bajnoki cím (Motokrossz)

Két bajnoki arany- és egy bajnoki ezüstéremmel zárták a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzői a 2010-es országos motokrosszbajnokságot, amelynek utolsó futamára Nagyszebenben került sor.
2010-08-05: Sport - :

Küzdelem a semmiért (Triatlon)

A 2010. július 26-én meghirdetett és augusztus 1-jén megtartott, az Alpin Sport Egyesület által rendezett Háromszék Kupa triatlonversenyhez szeretnénk hozzászólni.