Szennyvízgázhajtású autó

2010. augusztus 10., kedd, Magazin

Nagy-Britanniában Bristol utcáin szennyvízgázhajtású autó furikázik, hogy példázza, nem csak fosszilis energiahordozók révén lehet autózni.

A Volkswagen Beetle üzemanyaga szennyvízülepítésből felszabaduló, finomított metán. Becslések szerint hetven háztartás éves szennyvizéből annyi üzemanyag nyerhető, amennyi egy kocsinak 16 000 kilométer megtételére elegendő.

Az autó egyébként ugyanúgy megy, mint minden más gázüzeművé alakított benzinmotoros jármű. A hagyományos kétliteres motorral felszerelt ,,bogár" biogázüzemben is elérheti az óránkénti 180 kilométeres sebességet úgy, hogy a vezető a jármű viselkedésében nem érez különbséget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-08-10: Magazin - Józsa Lajos:

Tűzvész Bölönben

Bölön lakossága nem tudott magyarázatot adni az 1822-ben bekövetkezett sorozatos tűzesetekre. Az első és a legnagyobb tűzkárokat a falu 1822. március 23-án szenvedte el, majd az év folyamán még többször ütött ki tűz.
2010-08-10: Magazin - :

Új expedíció a Titanicra

Új expedíció indul a Titanic utasszállító hajóhoz, hogy felmérjék a tenger fenekén levő roncs jelenlegi állapotát, és a nagyközönség számára is látható háromdimenziós térképet készítsenek.