Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 11., szerda, Mi, hol, mikor?

Támogatás árvízkárosult családoknak

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a 2010. június 30.—július 3. közötti árvízkor károsult Debren-patak menti családok figyelmét, hogy megkezdték a támogatás kiosztását a kártérítést igénylőknek. Kérik az érintetteket, hogy hétköznap 11—14 óra között jelentkezzenek a polgármesteri hivatal adóhivatalának pénztáránál.

Kiállítás

Az Erdővidék Múzeuma Ká­szoni Gáspár termében keddtől péntekig 9—17, valamint szombaton 10—16 óra között látogatható az Erdővidék harcosai című kiállítás Erdővidék volt honvédjeinek személyes tárgyi hagyatékából, valamint egyéb második világháborús katonai felszerelésekből és tárgyakból.

Erdélyi esztétikatábor

Tegnap kezdődött meg Sepsiszentgyörgyön az első erdélyi esztétikatábor, a képtári előadásokra naponta 16 órától várják az érdeklődőket. Ma Pintér Tibor zeneesztétikai témákat dolgoz fel: Hogyan lehet bármit is mondani a zenéről, arról a művészetről, mely oly kevéssé fogalmi? Lehet-e tudomány a zeneesztétika? Ábrázol-e bármit a zene? Öncél-e a zenehallgatás? Holnap Pálfalusi Zsolt előadásának témája: A test botránya — Ideológiakritikai megközelítések. A rendhagyó esztétikaórán képek, zenék, hatások tömkelege sokkolja majd a nézőket, a XX. század művészetét az úgynevezett ,,örök művészettel", iróniával közelíti meg. Az előadás nem kívánja sem megmagyarázni, sem kimerítően bemutatni a jelenséget, csupán felvillant néhány problémát, közös gondolkodásra hívva az érdeklődőket.

Közlekedés

Fáradtan vezetett. Hétfő éjjel a 112-es segélyszámot tárcsázva kértek segítséget, mert a Réty—Sepsiszentgyörgy útvonalon árokba borult egy mikrobusz. Mint kiderült, B. Zsuzsa (22) gépkocsivezető a fáradtság miatt elvesztette uralmát a jármű fölött, mely áttért a másik sávra, és felborult. A mikrobusz hét utasa (5 és 33 év közöttiek) könnyebb sérüléssel megúszta a balesetet.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Jogi szolgálat. Balogh Klára jogtanácsos szerkesztőségünkben (az új székházban, a kultúrpalotától jobbra) ma 13—15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.

Útlezárás. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala közli, hogy augusztus 22-ig közművesítési munkálatok miatt lezárják a Palló utcának a Kálvin tér és a Debren-patak közötti szakaszát. Emiatt a Multitrans 2-es autóbuszjáratának útvonala megváltozik, nem megy be egészen a Csíki negyedbe, hanem a Kálvin téren letér, és úgy folytatja útját az állomás, illetve a Szemerja felé.

Áramszünet. Katrosában ma és holnap 9—15 óráig, Kézdivásárhelyen csütörtökön és pénteken 8.30—14 óráig az Ady Endre, a Kert és a Patak utcában, pénteken 11—14 órá­ig a Nagy Mózes, a Ráczok, a Bod Péter utcában, illetve az 53-as, 60-as, 61-es, 62-es, 63-as udvartérben szünetel az áramszolgáltatás.

Vadásznapok. Az árkosi kultúrotthon udvarán a Vadas vadászcsoport szombaton vadásznapot tart. Vadhúsból ké­szült ínyencségek várják az érdeklődőket.

Kimentették. A Készenléti Felügyelőség embereit hétfőn az esti órákban egy eszméletét vesztett sepsiszentgyörgyi tömbházlakásához hívták ki. A terasz ajtaját kifeszítve sikerült bejutni a lakásba, ahonnan kihozták az ájult személyt és átadták a mentősöknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-08-11: Pénz, piac, vállalkozás - Farcádi Botond:

Hogyan lesz az olcsóbb drágább? (Jegyzet)

Hogy nem mindig a legolcsóbb termék megvásárlása a legjobb üzlet, azt vállalkozók, gazdák, egyszerű emberek is jól tudják. Úgy tűnik azonban, éppen az állam, a döntéshozók, törvényalkotók hagyják figyelmen kívül ezt a logikát — jóllehet Svájcban például akadna követendő példa.
2010-08-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Sikeres expedíció
Sikeresen zárult a Székelyek a magasban expedíciósorozat Mont Blanc kezdőknek 2010-es expedíciója, miután a háromszéki hegymászók feljutottak Nyugat-Európa legmagasabb csúcsára, és a csapat tagjai hétfőn este épségben hazaérkeztek Sepsiszentgyörgyre.