Apróhirdetések

2010. augusztus 13., péntek, Apróhirdetések

Besenyőn háromszintes, összkomfortos hétvégi ház eladó. Telefon: 0367 405 092, 0743 103 952.

4236154

Első osztályú garzonlakás 65 000 lejért eladó. Csere is érdekel két-, háromszobás lakásra. Telefon: 0727 306 626.

4235961

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-08-12: Közélet - :

Mi, hol, mikor?

Hidegkúti forrásfogás
A csíkszépvízi közbirtokosság visszaszerzett hatalmas erdő- és legelőterületének egyik legjellegzetesebb forrását Hidegkút fejében, az Apahavas alatt, az ezeréves magyar határ közelében példaszerűen kerítették be. A forrás vizét köpükbe fogták — régi szokás szerint korhadt gesztű fenyőfatörzsből kialakított forrásfogó gyűrűkbe terelték —, ezek egyikéből a másikba facsatornákon iramlik és áramlik a forrásvíz a szomjazó szája szeglete felé. Ottjártunk alkalmával a Borospatakán táborozó háromszéki táncosok szekértúráztak a forrás felé. Hátha a forrásfogás eme módját egyéb élményekkel együtt hazahozzák Háromszékre. Van, amit befogni. (sylvester)
2010-08-13: Nyílttér - :

Az utca hangja

E. F., Sepsiszentgyörgy. A nyári turistabolyongások idején háromszéki vendégségbe érkezett Kutrovácz István kisapostagi jachtkikötő- és vendéglátó-ipari vállalkozó és családja, valamint dunántúli és észak-amerikai baráti körük néhány tagja.