Románia továbbra is Izrael szövetségese marad

2010. augusztus 13., péntek, Közélet

Románia az izraeli—palesztin és az izraeli—szíriai párbeszéd előfeltételek nélküli megkezdését szorgalmazza — jelentette ki tegnap Bukarestben Traian Băsescu, miután hivatalában fogadta Simon Perezt, az első izraeli államfőt, aki Romániába látogat.

Újságírói kérdésre, hpgy egy esetleges iráni—izraeli fegyveres konfliktus kirobbanása esetén Románia megnyitná-e légterét, Băsescu elmondta: reménykedik abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciói Teheránt az átlátható tárgyalások megnyitására ösztönzik. A román államfő egyértelműsítette: egy esetleges fegyveres konfliktusban Románia a NATO és Izrael hűséges partnere lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-08-13: Máról holnapra - Csinta Samu:

Törvénytisztelet vagy szolgalelkűség?

Eldöntetett: több mint száz munkahely szűnik meg a háromszéki önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézményeknél. A csökkentés nem csekély mértékű, még akkor sem, ha a személyzeti bércsökkentést célzó leépítések felét olyan állások teljes felszámolása jelenti, amelyek betöltését évek óta nem engedélyezi egy másik, felsőbb takarékossági szempont. Ahogy az lenni szokott: már eddig is járt volna, de nem jutott.
2010-08-13: Közélet - :

Nemzeti rocknap az EMI-táborban

Hatalmas az érdeklődés a Gyergyószentmiklós melletti Hétvirág Panzió területén zajló 6. EMI-tábor rendezvényei iránt.