Nemzeti rocknap az EMI-táborban

2010. augusztus 13., péntek, Közélet

Hatalmas az érdeklődés a Gyergyószentmiklós melletti Hétvirág Panzió területén zajló 6. EMI-tábor rendezvényei iránt.

Tegnap elsősorban a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés — lehetőségek, kudarcok, eredmények című vitadélelőttön izzottak fel a kedélyek, ahol a meghívott RMDSZ-es és MPP-s önkormányzati képviselők igencsak különböző módon látták és láttatták a feladatokat és megoldásokat. Az EMI-sátorban a hallgatóság megtudhatta azt is, hogy hiába van tanácsi döntés, Nagyváradon nem érvényesítik a kétnyelvű utcanévtáblákhoz való jogot, az RMDSZ némi cinizmussal arra buzdítja a lakosokat, hogy készíttessék el saját pénzen a táblákat, s akkor nem lesz akadálya a kihelyezésüknek.

A „komoly" dolgokon túl pillanatnyi üresjárat sincs a Keskeny út sátorban, és nagy a tolongás az EKE által szervezett túrákon is — tegnap a Maros forrásához látogathatott, aki befért a keretbe. A gyönyörű időben zajló tegnapi programfolyamot a Stratégia, a Kárpátia és az Ismerős Arcok együttes koncertje zárta a Nemzeti rocknap keretében.

Az augusztus 15-ig tartó tábor programjáról a www.emitabor.hu/erdely internetes oldalon lehet tájékozódni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-08-13: Közélet - :

Románia továbbra is Izrael szövetségese marad

Románia az izraeli—palesztin és az izraeli—szíriai párbeszéd előfeltételek nélküli megkezdését szorgalmazza — jelentette ki tegnap Bukarestben Traian Băsescu, miután hivatalában fogadta Simon Perezt, az első izraeli államfőt, aki Romániába látogat.
2010-08-13: Közélet - :

Toroczkai László listaveztő

A napokban újra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökévé választott Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési listáját. Tóth Péter, a párt megyei elnöke szerint a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának legfontosabb feladata a helyi szinten a Fidesz és az MSZP között létező nagykoalíciós együttműködés felszámolása lesz az októberi önkormányzati választások után.