Történelmi események Sepsiszentgyörgyön

2010. augusztus 14., szombat, Magazin

Ünnepi felvonulásoknak, népgyűléseknek, tüntetéseknek, számos más rendezvénynek adott otthont a történelem folyamán a sepsiszentgyörgyi volt Városháza és a Mikó Kollégium előtti tér. Néhány ilyen eseményt mutatunk be korabeli fényképekkel.

1. A második bécsi döntés (1940. augusztus 30.) után, szeptember 5. és 13. között a magyar hadsereg bevonult a visszacsatolt Észak-Erdélyi helységekbe. A helyőrségi csapatok bevonulására Sepsiszentgyörgyön szeptember 21-én került sor, melyek élén Szotyori Nagy Gyula altábornagy, a Mikó Kollégium volt diákja menetelt. Mögötte altorjai Kozma István ezredes ismerhető fel.

2. A Mikó Kollégium diákjainak felvonulása 1941. március 15-én

3. Szent István-napi (augusztus 20.) felvonulás és körmenet 1942-ben

4. A sepsiszentgyörgyi vadász- és horgászegyesület tagjainak május elsejei felvonulása az ötvenes években. A felvonulók élén Nagy József, aki még kilencvenéves korában is aktív vadász volt. Sepsiszentgyörgyön

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-08-14: Gazdaság - :

Forró ősz jöhet az európai gazdaságban (Nem csak az elsárgult levelek hullására lehet számítani)

Európa a világ beteg embere, és forró ősz elé nézhet, mivel legnagyobb gazdaságait politikai instabilitás fenyegeti a gazdasági problémák és a népszerűtlen válaszintézkedések következtében. A prognózist a Roubini Global Economics (RGE) elemzői fogalmazták meg.
2010-08-14: Magazin - Tibodi Ferenc:

Kék eget szelő vasmadarak (Kecskeméti repülőnapok)

Már szakközépiskolás korom óta érdeklődöm a repülés, és ezen belül a katonai repülés iránt, így régóta dédelgetett álmom volt, hogy testközelből ismerjem meg mindazt, amit eddig csak könyvekben, illetve folyóiratokban láttam.