Gyenge minőségű mezőgazdasági ­területek erdősítésére lehet pályázni

2010. augusztus 17., kedd, Gazdakör
Tegnap indult a Környezetvédelmi Alap gyenge minőségű mezőgazdasági területek erdősítését szorgalmazó programja.

A százmillió lej értékű program keretében közbirtokosságok, önkormányzatok, tanügyi intézmények, egyházak adhatnak le erdősítési terveket, amelyeknek tulajdonában bármilyen gyenge minőségű mezőgazdasági terület van. Egy pályázat keretében kapható támogatás nem haladhatja meg a 3,5 millió lejt. A Környezetvédelmi Alap keretében támogatott erdősítési program célja az erdős területek fokozatos növelése, a biodiverzitás megőrzése, valamint a gyenge minőségű mezőgazdasági területek javítása. A pályázati kézikönyv megtalálható a Környezetvédelmi Alap honlapján:

ttp://www.afm.ro/main/info_stuf/impadurire_terenuri_agricole_degradate/ghid_impaduriri.pdf.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-08-17: Gazdakör - :

Meghosszabbították a gázolaj-határidőt

A mezőgazdasági kifizetési ügynökség jelezte: szeptember 10-ig meghosszabbították a mezőgazdasági célokra szánt gázolaj kedvezményes vásárlását célzó kérések leadási határidejét.
2010-08-17: Gazdakör - Csinta Samu:

Hitelkamat-támogatási lehetőség

A piaci kölcsönök magas kamatlábaira, valamint a pénzügyi és gazdasági válságnak a romániai agrárszektorra mért súlyos következményeit enyhítendő hitelkamat-támogatás bevezetésével kíván besegíteni a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium a gazdák által igényelt banki kölcsönök törlesztésébe.