Minden ötödik nő Mária

2010. augusztus 17., kedd, Magazin

Románia közel húszmilliós lakosságának több mint egytizede ünnepelte névnapját vasárnap, Nagyboldogasszony napján.

Közülük több mint 400 000 férfi, s ennek háromnegyede a Marian névre hallgat. A közigazgatási és belügyminisztérium adatbázisából kitűnik, a közel 1,9 millió névnapot ünneplő nő közül közel 1,4 millió Mária névre hallgat, de van még Mariana, Marinela, Mioara, Marina, Mariela és Mărioara is. Ha a nők és férfiak arányát fele-felére egyszerűsítjük, kiderül, nagyjából minden ötödik nő Mária. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-08-17: Magazin - Hecser László:

Tókos Melinda fényei és árnyai

Megjelent Tókos Melinda első, Fények és árnyak című lemeze. Semmi különleges, mondhatnánk, mindössze egy baróti nő, negyvenen túli családanya egy szál szárazgitárral, néhány egyszerű verssel és dallammal. Egyszerű, de mégis képes arra, amire sokan nem: érzelmeket vált ki, megfog, az ember az album első meghallgatása után már dúdolná is a dalokat.
2010-08-17: Magazin - :

Játék mackók ezrei Rákóczifalván

Játék mackók ezrei ,,keresték fel" tulajdonosukkal a hét végén Rákóczifalvát, ahol Magyarországon egyedülállóan Döme-nap elnevezéssel a macik ünnepét tartották. Ebből az alkalomból a helybeliek a vendégekkel együtt a település várossá nyilvánításának első évfordulójáról is megemlékeztek.