Játék mackók ezrei Rákóczifalván

2010. augusztus 17., kedd, Magazin

Játék mackók ezrei ,,keresték fel" tulajdonosukkal a hét végén Rákóczifalvát, ahol Magyarországon egyedülállóan Döme-nap elnevezéssel a macik ünnepét tartották. Ebből az alkalomból a helybeliek a vendégekkel együtt a település várossá nyilvánításának első évfordulójáról is megemlékeztek.

A szervezők a Döme-napra rekordkísérletet jelentettek be: hatezer játék mackót akartak volna köszönteni a Szolnok melletti kisvárosban. A gyűjtés nem volt öncélú, Rákóczifalván egy határokon belül és túl mind ismertebb macimúzeum működik, amelynek ezzel a rendezvénnyel már negyedik alkalommal igyekeztek minél nagyobb hírét kelteni. Rekordkísérletüket az alapozta meg, hogy az első macirandevúra több mint ötezer játék mackó gyűlt össze. A hatezer mackó összegyűjtéséhez egy-egy vendég többet is vihetett magával kedvencéből, régit, újat, naponta dédelgetettet vagy éppen gyermekkori emlékként megőrzöttet. Számlálásuk úgy történt, hogy fotón megörökítették őket gazdáikkal együtt — stílszerűen — a macimúzeum előtt.

Bíró Tiborné, a szervezők egyike elmondta: noha a tervezett számú maci nem gyűlt össze, szombaton reggeltől késő estig közel négyezer azért ismét ,,felkereste" a települést. Egy vendég például szám szerint 124-et hozott magával, rajta biztosan nem múlt volna a rekord beállítása. Érdekességként megemlítette, hogy a városnapon fellépő Eszményi Viktória is elhozta, és a múzeumnak ajánlotta hajdani maciját. A legnagyobb sikert viszont az az abonyi fiatalember aratta, aki mackónak öltözve ,,élőben" gyarapította a macihadat. A szervezők által elkészített minden fotó egyébként hamarosan látható lesz a helyi önkormányzat és a macimúzeum honlapján.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-08-17: Magazin - :

Minden ötödik nő Mária

Románia közel húszmilliós lakosságának több mint egytizede ünnepelte névnapját vasárnap, Nagyboldogasszony napján.
2010-08-17: Magazin - :

Gólörömpantomimot!

Újabb gólöröm-pantomimjátékot követelnek attól az izlandi focicsapattól, mely pecás jelenetével vált híressé.