Őrtűz Háromszék tetején

2010. augusztus 23., hétfő, Közélet

Szent István ünnepnapján pontban este kilenckor fellángolt a rétyiek őrtüze, látszott az Eresztevény és Maksa fölötti Óriáspince-tetőről. Néhány perc múlva fáklyás menet vonult a tetőre, a Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat, s akkor ott is lángra lobbant a máglya.

Gál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke ünnepi köszöntője után Kilyén Attila Örs felolvasta István királynak fiához, Imre herceghez írt intelmeit, majd Székely István, a cserkészek háromszéki körzeti elnöke vezényletével a tűz körül álló közel kétszáz ünneplő elmondta az Úr imádságát, s elénekelte a magyar és székely himnuszt. Résztvevői kezdeményezésre a tömeg hazafias dalokat énekelt, közben maroknyi ifjú székely sört kortyolgatott egy magyar zászló alatt. Az Országos Vitézi Rend Erdélyi Rendtartományának Székely Zsolt törzskapitány vezette küldöttsége megkoszorúzta a háromszéki magyarok emlékművét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-23: Közélet - Sylvester Lajos:

Feltámadt a rétyi honvédemlékmű

Rétyen a szombat-vasárnapi községi napok programkavalkádjának fő eseménye mindenképp az 1944 őszén lefejezett honvédemlékmű halottaiból való feltámasztása és közszemlére állítása volt.
2010-08-23: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Ki szorít a nadrágszíjon?

Mintha valami ócska magazin horoszkóprovatát böngésznék minden reggel kormányzóink, és annak előrejelzéseihez igazítanák nyilatkozataikat, oly mértékű összevisszaság jellemzi kijelentéseiket.