Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 24., kedd, Mi, hol, mikor?

Katonatoborzó

A honvédelmi minisztérium a megyei hadkiegészítő-tájékoztató irodája által toboroz lányokat és fiúkat, akik a következő tanévben végzik el gimnáziumi, illetve középiskolai tanulmányaikat, hogy tovább tanuljanak katonai líceumokban vagy egyetemeken, valamennyi fegyvernemben — gyalogság, légierő és tengerészet —, illetve hadmérnöki és katonaorvosi szakon, valamint technikumokban műszaki altiszti, illetve a fegyvernemeknek megfelelő altiszti képzésen.

Ugyanakkor férfiakat és nőket toboroznak (letöltött katonai szolgálat nem feltétel) legalább a líceumi alsóbb osztályok végzettjeit (I. színvonalú szakmai képzés) a hadseregben szabad katonai vagy káplári, tizedesi állásokba. Bővebb felvilágosítás a hadkiegészítő Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 3. szám alatti székházában, a 0267 311 209-es telefon 114-es mellékén vagy a 0267 351 029-es telefonon, a honvédelmi minisztérium www.mapn.ro/recrutare honlapján, a cmj.covasna@yahoo.com e-mail címen.

Lomtalanítás vidéken

Ma Bölönből és Bölönpatakról, csütörtökön Nagyajtáról és Középajtáról szállítja el a Tega Rt. a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat (használt bútorok, háztartási eszközök, üveg-, műanyag-, papír-, textilhulladék stb.), a használt villamos és elektronikus tárgyakat (televízió-, rádiókészülék, mosógép stb.), valamint a zöld hulladékot. Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.

Bővült a szelektív hulladékgyűjtés

Sepsiszentgyörgyön tíz beltéri szárazelem-gyűjtő dobozt helyezett ki a Tega Rt. a következő helyeken: Környezetvédelmi Hivatal, Tega Rt. székhelye (központi piac), a Sajtó utcai és Állomás negyedi Bertis üzletek, Nali-Com Kft. és Unilux Kft. (1918. December 1. út), Elektrohaus (Bánki Donát utca), So-Exim Kft. (Nicolae Iorga út), NLP-székhely (1918. December 1. út) és a Paintball.Zero Kft. (Păiuş David hadnagy út 9. szám). A veszélyes hulladéknak minősített szárazelemek és akkumulátorok számára a Rebat rendszeresítette a gyűjtődobozokat. Ezzel egy időben a papír, PET (műanyag palack) és üveg gyűjtésére összesen 45 darab 1,1 köbméter űrtartalmú gyűjtőedényt helyezett ki a társaság. A tárolókat a bukaresti Eco-Rom biztosította, vidéken kettőt és Sepsiszentgyörgyön tizenhármat helyeztek ki a PET gyűjtésére, így a megyeszékhelyen sikerült lecserélni a korábban használt régi fémrácsokat. A papírnak ugyancsak 15 konténert helyeztek ki, tizenhármat Sepsiszentgyörgyön, kettőt vidéken. A különböző típusú üveghulladékok begyűjtésére 15 konténert községekbe vittek. Az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésére egyre nagyobb figyelmet fordít a szakcég, ezáltal kívánják az uniós csatlakozással járó feltételek alapján a szelektíven gyűjtött hulladékok mennyiségét növelni.

Kékfény

Csalás. A kézdivásárhelyi rendőrség nyomozást folytat M. András (45) futásfalvi lakos ügyében, akit csalással gyanúsítanak. Egy 51 és egy 29 éves kézdivásárhelyi lakos panaszolta be, aki egy évvel ezelőtt fizetett ezer lejt neki, mert megígérte, hogy állást szerez Olaszországban. A két férfi akkor határozta el, hogy panaszt tesz, amikor ismételt megkeresésre is további türelmet kért a gyanúsított, azzal az indokkal, hogy továbbította pénzüket egy csíkszerdai céghez, amely az iratok összeállításával foglalkozik.

(Rendőrségi tájékoztató)

Közlekedés

Pénteken a sepsiszentgyörgyi közlekedésrendészek a Nárcisz utcában állították meg a B. Marius Gabriel (30) helybeli lakos vezette kocsit. A vezető alkoholszagot árasztott, ezért megszondázták, és a készülék 0,75 mg/l alkoholt jelzett a leheletében. Kórházba kísérték vérvételre, s közben az adatbázisból az is kiderült, hogy nem is ülhetett volna a kormánykerékhez, mert e jogát hat hónappal ezelőtt felfüggesztették, szintén ittas vezetés miatt.

Vízbe fúlt

Tegnap délelőtt a készenléti felügyelőséget hívták Kö­kösbe, ahol feltételezték, hogy valaki a folyóba fúlt. A búvárok fél órás keresés után megtalálták a 43 éves férfi holttestét — tájékoztatott Maria Veronica Cocerhan hadnagy, a Mihai Viteazul Készenléti Felügyelőség szóvivője.

Röviden

Önsegítő csoport.Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtá­rában minden kedden 18 órá­tól a szenvedélybetegek (alkohol-, játék-, kábítószerfüggők) találkoznak. Külön hozzátartozói csoport is működik. Várják mindazokat, akiknek már sikerült megváltozniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életükön. Érdeklődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!

Áramszünet. Kézdivásárhelyen az Ady Endre, a Patak és a Kert utcában péntekig naponta 8.30—14 óráig, Nagyajtán ma 9—16 óráig, Bardocon szerdán és csütörtökön 9—16 óráig szünetel az áramszolgáltatás.

Elzárják az ivóvizet szerdán 8—11 óráig Sepsiszentgyörgyön a Jókai Mór és a Farm utcában, valamint Illyefalván.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-08-24: Magazin - :

A világ legjobban kereső írója

James Patterson jelenleg a világ legjobban fizetett írója, a Forbes magazin szerint az amerikai regényíró (főként bűnügyi sorozatokat ír, és őt tartják az első e-könyv milliomosnak is, azaz neki sikerült először egymillió példányt eladni egy e-könyvből — szerk. megj.) évi 70 millió dollár bevételre tesz szert.
2010-08-24: Sport - :

Sport

Dobogón a Motor Sonic pilótái
A hét végén Gyulafehérváron az autósok országos hegyi gyorsasági futamára került sor. Sepsiszentgyörgyöt a Sonic Motor Sport két pilótája, Szabó Csongor és Marcus Andreoiu képviselte.