Sport

2010. augusztus 24., kedd, Sport

Dobogón a Motor Sonic pilótái

A hét végén Gyulafehérváron az autósok országos hegyi gyorsasági futamára került sor. Sepsiszentgyörgyöt a Sonic Motor Sport két pilótája, Szabó Csongor és Marcus Andreoiu képviselte.

Nagyszerűen, hiszen Andreoiu mind pénteken, mind szombaton megnyerte a H2 kategória versenyét, Szabó Csongor pedig az A2 kategóriában pénteken a 3. helyen végzett, vasárnap kisebb motorhiba miatt visszacsúszott a 6. helyre. Nem gond, hiszen így is értékes pontokat szerzett. Mindenképpen gratulálunk a két pilótának. Rászolgáltak. (á)

Kerékpáros találkozó

Kézdivásárhely sportirodája augusztus 28-án, szombaton szervezi meg az immár III. Kézdivásárhelyi Kerékpáros Találkozót. A program: 9 óra: kerékpártúra az Ika-várhoz (14 éven aluliak csak írásos szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán); 17 óra: kerékpárverseny a Béke utcában (lassúsági próba); 18.30 óra: dirt jumps — vetélkedő a sportcsarnok mellett (védőfelszerelés használata kötelező). Bővebb felvilágosításért forduljon Kocsis Zoltán sportiroda-vezetőhöz (0730 600 286). (kocsis)

Lábteniszbajnokság

Kézdivásárhely sportirodája lábteniszbajnokságot szervez az őszi sokadalom alkalmával. A megmérettetésre augusztus 27-én, pénteken 15 órától kerül sor a Sinkovits-stadion udvarán. Érdeklődni, jelentkezni Dobolyi Árpádnál (0730 600 312) és Nagy Józsefnél lehet (0752 377 675). Szeretettel várjuk a gyermekeket, az ifjakat és a felnőtteket egyaránt! (kocsis)

Bemutatkozott a Sepsi BC

Újra itt van, újra itt van, de lehet, hogy nem a nagy csapat — állítja Vass Ildikó, a Sepsi BC elnöke, akinek a 2010—2011-es bajnokságra a tavalyi költségvetés mintegy feléből kell csapatot összeállítani. Sok munka áll még előttünk, s mindenkinek érdeke, hogy ez a csapat megmaradjon és működjön — folytatta a zöld-fehérek hatos számú játékosa. A Sepsi BC a szeptember 21-én rajtoló szezonra 300 000 lejt kap Sepsiszentgyörgy önkormányzatától, és előreláthatóan 500 000 lejt a megyei tanácstól. Az utóbbi összeg egyötöde már megérkezett az alakulathoz, ebből korábbi adósságokat próbál meg törleszteni a csapat, valamint előkészítik a hamarosan rajtoló idényt. Menedzsere még nincs az együttesnek, de hét-nyolc személy dolgozik a csapatért, a csapat mellett — nyilatkozta Vass. A tegnapi bemutató alkalmával kiderült, hogy Florina Diaconu idén már nem ölti magára a zöld-fehér mezt, mivel a közel három hónapig tartó tárgyalások megfeneklettek akkor, amikor az egykori játékszervezőnk annyi pénzt kért, amit a Sepsi BC távolról sem tud kifizetni. Mint arról már korábban beszámoltunk, az új pontvadászatban is Veres Attila fogja irányítani az A-osztályos csapatunkat, amelynek jelen pillanatban a következő a játékoskerete: Florentina Ardeleanu, Vass Ildikó, Irina Bors, Sándor Emőke, Bianca Vescan, Andreea Huţanu, Bordás Noémi, Kerekes Izabella, Szőcs Emőke, Csillag Angéla, Miska Brigitta, Veres Kinga. A napokban egy külföldi beállós is fog csatlakozni még az alakulathoz, és további ifjúsági játékossokkal egészülhet ki majd a csapat. A Sepsi BC legfontosabb őszi célkitűzése az, hogy az első négy hely valamelyikén zárják a bajnokság első szakaszát, s a januári erősítést követően minél hamarabb szeretnék befejezni a 2010—2011-es évadot. Újságírói kérdésre Veres Attila és Vass Ildikó egyhangúan az Aradi ICIM-et, a Szatmárnémeti VSK-t és Craiovát nevezte meg a hamarosan startoló bajnokság legerősebb csapataként. Az elmúlt évekkel ellentétben most egy szerényebb képességű Sepsi BC száll harcba a bajnoki címért, de mi, szentgyörgyi kosárlabdabarátok bízunk lányainkban, képességeikben, és reméljük, idén is lesz részünk felejthetetlen pillanatokban. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC!

Az élen a magyarok

A magyar válogatott az élen végzett a nemzetek közötti versenyben a vasárnap zárult poznani kajak-kenu világbajnokságon. Íme (az első szám az arany-, a második az ezüst-, a harmadik a bronzérem): Magyarország 6—5—1, Németország 5—5—2, Fehéroroszország 3—3—1, Oroszország 2—2—6, Franciaország 2—1—0, Románia 2—1—0, Ukrajna 1—2—1, Spanyolország 1—2—0, Nagy-Britannia 1—1—2...

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-08-24: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Katonatoborzó
A honvédelmi minisztérium a megyei hadkiegészítő-tájékoztató irodája által toboroz lányokat és fiúkat, akik a következő tanévben végzik el gimnáziumi, illetve középiskolai tanulmányaikat, hogy tovább tanuljanak katonai líceumokban vagy egyetemeken, valamennyi fegyvernemben — gyalogság, légierő és tengerészet —, illetve hadmérnöki és katonaorvosi szakon, valamint technikumokban műszaki altiszti, illetve a fegyvernemeknek megfelelő altiszti képzésen.
2010-08-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett nagytata, dédnagytata, testvér, apatárs, keresztapa, unokatestvér, sógor, rokon, jó szomszéd és ismerős, az illyefalvi születésű sepsiszentgyörgyi
LENGYEL GÉZA
a kereskedelmi vállalat volt sofőrje
életének 80. évében hosszú betegség után hirtelen elhunyt.
Végső nyugalomra augusztus 24-én 16 órakor helyezzük a közös temető ravatalozóházából.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4236417