Ismét szenátus előtt az ANI-törvényFrunda György távolmaradással tiltakozik

2010. augusztus 24., kedd, Közélet

Nem vett részt az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) törvényének szenátusi szakbizottsági vitáján, és nem lesz jelen a plénum szavazásán sem Frunda György RMDSZ-es szenátor.

Fenntartja korábbi álláspontját: alkotmányellenesek a jogszabály képviselőházi módosításai, és Romániát kárpótlásra ítélhetik majd a hazai és európai bíróságok visszaélés miatt. Frunda közleményben érvelt állítása mellett, kifejtette, távolmaradása politikai tiltakozás kíván lenni Traian Băsescu államelnök és a kormány egyes tagjainak túlzott nyomásgyakorlása miatt. ,,Nem szabad elfogadni egy alkotmányellenes, működésképtelen, diszkriminatív törvényt csak azért, hogy Brüsszelben jelenthessék, hogy elkészültek a házi feladattal. Nem ez a korrupcióellenes harc módja" — fejtette ki Frunda, aki szerint sürgősségi eljárással el kell majd fogadni egy erkölcsi feddhetetlenségi törvénykönyvet, amely közös nevezőre hozza az EB elvárásait az alkotmány előírásaival és az Európai Emberjogi Bíróság elvárásaival.

Victor Ponta, az SZDP elnöke tegnap az állandó tanács ülése után bejelentette, hogy a párt szenátorai biztosítják a szükséges kvórumot a szenátus mai ülésén, de tartózkodni fognak az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségre vonatkozó törvény megszavazásától. Ponta azt kifogásolja, hogy a kormány képtelen volt olyan törvényt előterjeszteni, amely megfelel az Európai Bizottság követelményeinek is és az alkotmánybíróság döntéseinek is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-24: Máról holnapra - Bogdán László:

Hazatoloncolt romák

Az uniós törvények előnyeit kihasználva az elmúlt években hatalmas romániai roma tömegek lepték el Nyugat-Európát, főleg Olaszországot és Franciaországot, a nagyobb városok mellett barakkvárosokat létrehozva, és magatartásukkal, állandó bajkavarásukkal, lopásokkal, nemi erőszakkal, gyilkosságokkal sok gondot okozva a hatóságoknak, de a nyugaton munkát vállaló romániai állampolgároknak is, nem éppen öregbítve Románia amúgy sem túl fényes hírét és nevét.
2010-08-24: Közélet - Kuti János:

Ki a hibás? (A múlt hét)

A borzasztó bukaresti kórházszerencsétlenség után a fő kérdés az volt, hogy ki is a hibás a történtekért? Például az időjárás is okolható. Mert ha nem lett volna olyan meleg, akkor nem kellett volna járatni a légkondicionálót, és nem lett volna az a bizonyos rövidzárlat, amiért a vezetékek és az áram okolható! Aztán a másik, hogy a — nem létező — füstérzékelők nagyon érzékenyek.