Kézdivásárhely és Szentendre húsz éve testvérváros

2010. augusztus 24., kedd, Közélet

Augusztus 20-án a szentendrei városházán ünnepélyes keretek között megerősítették a húsz évvel ezelőtt Bokor Zoltán és Krajcsovits Istvánné akkori polgármesterek által aláírt testvérvárosi szerződést.

Az ünnepségen Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere, Vetró András szobrász, önkormányzati képviselő és István Sándor fafaragó népművész volt jelen. Vetró András Barcsay-domborművet, István Sándor pedig kisebb méretű székely kaput adott át Szentendre önkormányzati testületének. A testvérvárosi viszonyt megerősítő szerződést dr. Dietz Ferenc és Rácz Károly, Szentendre, illetve Kézdivásárhely polgármestere látta el kézjegyével. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-08-24: Közélet - :

Körbekarikázták Székelyföldet

Érkeznek a kerékpárosok
Tizenkét nap bringázás után tegnap délben hazaért az a tizenhat diák, aki részt vett a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség által szervezett VIII. Kerékpárral Isten országáért című túrán.
2010-08-24: Közélet - Sylvester Lajos:

A rétyi nyírerdő halottas háza

A Rétyi Nyírben a délnyugatról érkező orkán szálalva terítette le a millenniumi fenyves egy széles sávját, ahol a szemközti Nyír — természetvédelmi terület — nem képezett összefüggő erdőt, hogy ki tudta volna védeni a fenyőerdő elleni orkántámadást.