BarótHangoskodás a tanácsülésen

2010. augusztus 25., szerda, Közélet

A baróti tanács hétfői rendkívüli ülésének napirendjén mindössze egy tétel szerepelt, ám a durva személyeskedés — aljassággal is vádolták egymást — és a kiabálás így sem maradt el. Ennek ellenére elfogadták a Nagy István polgármester által előterjesztett költségvetés-módosító tervezetet, azaz bevételezni lehet a környezetvédelmi minisztériumtól a vízhálózat felújítására érkezett 400 000 lejt.

A tanácstagok azt kérték számon a polgármestertől, hogy az előterjesztésben miért nem szerepel a köpeci kultúrotthon tetőszerkezetének felújítására szánt 13 000 lej. Pál István és Bán István köpeci tanácstag szerint az ingatlan rendbetétele sürgős, hiszen az is megtörténhet, hogy a télen nem bírja el a hó súlyát, s akkor sokkal többe fog kerülni javítása. Nagy István azt válaszolta, számlájukon nincs jelenleg pénz, így a felújításra most nem tud egyetlen lejt sem adni. Az RMDSZ-eseknek azt javasolta, ha pénzt akarnak költeni, akkor tegyenek róla, hogy Barótra is kerüljön a kormányforrásokból. ,,Amikor itt volt Borbély László, nem hallottam, hogy kérték volna, több pénz kerüljön Barótra. Ha a jelenlegi tempóban folytatódik a kivitelezés, tizenöt esztendőbe fog telni a vízhálózat felújítása" — fakadt ki a városvezető, majd dokumentumokat mutatott fel arra vonatkozóan, hogy a hivatal az év eleje óta többször is sürgette a környezetvédelmi tárcát a számlák kifizetésére. Pál Szilágyi Zoltán RMDSZ-frakcióvezető szerint a költségvetésben önrészre elkülönített pénz éppen annyi, mint amennyi szükséges, ezért nem érti, a polgármester miért akar többet. Nagy István szerint nem kellene gondot jelentenie az önrész előteremtésének, hiszen Barót még sosem vett fel kölcsönt, úgy könnyűszerrel fedezni lehetne a megnövekedett kiadásokat.

A tanácstagok elvetették Bán István módosító javaslatát, hogy a polgármesteri hivatal számítógépes rendszerének felújítására szánt ötezer lejt a kultúrotthon munkálatainak elkezdésére irányítsák.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-25: Közélet - Fekete Réka:

Keserű az adósságpirula

Ha nem lesz, akkor lesz, és ha lesz, akkor nem lesz — nagyjából ez a nyakatekert mondás érvényes azokra az állapotokra, amelyek a jelenlegi gyógyszertámogatást illetik.
2010-08-25: Közélet - Fekete Réka:

Harc a katedrákért

Valósággal megrohamozták az elmúlt két napban a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házát azok a pedagógusok, akik helyettesítői állásra pályáznak, illetve címzetesként áthelyezésüket kérik. A kihelyezések második szakasza ma ér véget, de ezzel nem zárul le a katedraelosztás, az utolsó lépésre szeptember elején kerül sor.