Elkezdték a Debren takarítását

2010. szeptember 9., csütörtök, Közélet

Tegnap reggel beleálltak a munkagépek a Debren medrébe, kanalas markoló mélyíti és tisztítja egyben a patak medrét.

A munkálatot a kormány által árvízvédelmi célokra kiutalt harmincmilliárd régi lejből finanszírozzák, s mert sürgősségi közbeavatkozásra vonatkozik a támogatás, a kivitelezésre nem kellett nyilvános licitet meghirdetni, a minisztérium közvetlen megbízással adhatta oda a munkálatot szakcégnek. A pénz nem csupán a Debren Sepsiszentgyörgyön átfolyó szakaszának gépi medertakarítására elég, de a hosszú távú árvízvédelmi megoldás tervezésére — ez már folyamatban — és részleges kivitelezésére is. A városvezetés felkéri a patak partján lakókat, segítsék a munkagépek hozzáférését a mederhez, hiszen mindannyiunknak s nekik hatványozottan érdekük, hogy a munkálatot minél hamarabb és alaposan elvégezzék.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-09-09: Közélet - Iochom István:

A rendőrök túllépték hatáskörüket (Harc a kézdivásárhelyi moziért)

A volt Petőfi Filmszínház körüli botrány kapcsán Rácz Károly polgármester elmondta: a városháza idén februárban átvette az országos filmvállalattól, a RADEF-től a mozi épületét, az ingatlan birtokba vétele törvény által szabályozott kötelezettségekkel is járt volna, ezek közt rendszeres filmvetítést is előírtak.
2010-09-09: Közélet - :

Újabb támogatás az árvízkárok enyhítésére

Az árvizek által megrongált gátak feljavítására, megemelésére, a folyóvizek szabályozására, valamint patakmedrek tisztítására több mint 47 millió lejt irányzott elő a kormány a Környezetvédelmi Alapból — jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter tegnap. Az említett összegből Kovászna megye számára 3,5 millió lejt utalnak.