Újabb támogatás az árvízkárok enyhítésére

2010. szeptember 9., csütörtök, Közélet

Az árvizek által megrongált gátak feljavítására, megemelésére, a folyóvizek szabályozására, valamint patakmedrek tisztítására több mint 47 millió lejt irányzott elő a kormány a Környezetvédelmi Alapból — jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter tegnap. Az említett összegből Kovászna megye számára 3,5 millió lejt utalnak.

Háromszéken a Bölön, Kovászna, Szacsva, Kormos, Lisznyó, Torja és Bereck pataknál folyó munkálatok finanszírozását támogatják a kormány tegnapi ülésén kiutalt pénzből. Mint ismeretes, korábban tízmillió lejt ítéltek meg megyénknek a megrongált gátak javítására, medrek tisztítására. A műszaki tervek elkészítése után az önkormányzatok arra a következtetésre jutottak, hogy az augusztusban adott pénzösszeg kiegészítésre szorul — áll a környezetvédelmi tárca tegnapi közleményében. A 3,5 millió lejből a Bölön-patak szabályozására, part építésére kétmillió lejt fordítanak. A kiegészítés révén jut pénz a Bölön-patakhoz közeli óvoda udvaránál beszakadt rész feljavítására is — hangsúlyozta a környezetvédelmi és erdészeti miniszter.

Hargita megyének a Fehér-Nyikó és mellékfolyóinak szabályozására, valamint a Mindszent-patak Kaszálók völgyénél az ideiglenes duzzasztás létesítésére hét és fél millió lejt utaltak ki. Neamţ megye 5 millió, Botoşani 2 millió, Bákó 8 millió, Suceava 2,5 millió, Máramaros, valamint Argeş több mint 3,5 millió, Galac 7 millió lej értékben kapott támogatást a Környezetvédelmi Alapból.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-09-09: Közélet - Váry O. Péter:

Elkezdték a Debren takarítását

Tegnap reggel beleálltak a munkagépek a Debren medrébe, kanalas markoló mélyíti és tisztítja egyben a patak medrét.
2010-09-09: Közélet - :

A munkaadók fizetik a járulékokat

A szerzői jogdíjak utáni társadalombiztosítási járulékokat a munkaadónak kell kiszámolnia, visszatartania és bevallania.