Tusványosi élményekSár, sör… és a többi

2010. szeptember 11., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Sötét esőfellegek és kánikula váltakozva próbálta elijeszteni az érdeklődőket az idei Tusványostól. Természetesen, a nagy többség nem hátrált meg, gumicsizmát, esőköpenyt, fürdőruhát és naptejet ragadott, izgatottan és kíváncsian vágott bele a hatnapos szórakozásba.


Bár a sátortábor lakói idén is főként a fiatalok voltak, ők merték felvenni a harcot a sárral, a hét folyamán minden korosztály megfordult a tusnádi helyszínen. Mindig jó érzés a generációk közötti határok elmosódását látni... az unokával kürtőskalácsot majszoló nagymama, a lányával bulizó anyuka, egy előadáson elhangzottakról vitatkozó apa és kamasz fia...
A Tusványos mindenféle gátat áttör, hiszen Hargita megyébe vonzza nem csak a környékbelieket, de Erdély minden szögle­téből az érdeklődőket, sőt, a határon túliakat is. Jó találkozási hely, hihetetlen, hogy mennyi ismerősre bukkan az ember a koncerteken, a bulikban vagy éppen a mobil vécék előtt sorban állva.
A délelőtti, déli és kora délutáni programokról ezt már nem igazán lehet elmondani... a nagy többséget nem ezek vonzották ide. Pedig választék, az volt, érdekes előadások, beszélgetések olyan témákról, amelyeken talán néha el kellene gondolkozni: drogról, erőszakról, gyászról, egyetemekről, környezetvédelemről, munkalehetőségekről. Szóval, mindennapi dolgokról, csak egy kicsit másképp, mint általában, a témákban jártas, a megválaszolandó kérdésekhez értő, segítséget nyújtó emberekkel.
Szombaton a politikusok várva várt találkozója sok embert érdekelt, s azt hiszem, a majdnem kétórás izzasztó álldogálás után a tömeg vegyes érzelmekkel hagyta el a helyszínt.
A sör, a lángos, a kürtőskalács és a miccs, mint mindig, a borsos ár ellenére is jól fogyott.
A koncertek és bulik? Jók és kevésbé jók, mint mindig, minden fesztiválon. Minden este érdekes fellépőpárosítások szerepeltek a programban, nem meglepő, hogy a Csík Zenekar és a Role vagy a Bikini és a Magashegyi Underground többnyire különböző rétegeket szólított meg. Rúzsa Magdi, Demjén, Hobo, Paso, Hooligans, Tündérground — mindenki talált magának tetszetőset.
A hajnalig tartó bulik fergeteges jókedvet, egyeseknek másnapi fejfájást, de a többségnek szuperhangulatot és jó emlékeket okoztak. A vasárnap reggeli sátorbontáshoz a legtöbbeknek csak egy nagy alvás és egy nyugis fürdő reménye adott erőt.
Lejárt a 21. Tusványos is, és ismét van, mit emlegetni egy évig. Az időjárás nem kedvezett a tábornak, de a bokáig sáros résztvevőket ez nem érdekelte (sőt, bemutathatták színesebbnél színesebb gumicsizmáikat), többségük jól szórakozott, érdekes élményekkel gyarapodott, és várja a következőt.

TÓTH GÖDRI IRINGÓ

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Gólyafüzet — kalauz diákoknak

Ismerd meg Sepsiszentgyörgyöt! Ez a mondat a legmegfelelőbb e füzet értelmezésére. Nem túl nagy a városunk, mégis elég nagy ahhoz, hogy ne ismerjük eléggé.
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Hugó életcélja

Bemutatom Hugót
A személynév nem szándékszik vonatkozni senkire. Sőt, a név furcsaságával és némi humorával a szerző nem titkolt szándéka az elemeltség, de ugyanakkor a tapintható életszerűség látszatának keltése. Hugó megszületett, él és gondolkodik.