Résztámogatás a biztosításokra

2010. szeptember 14., kedd, Gazdakör

A július 21-i kormányülésen 756-os számú kormányrendeletként jóváhagyták az állami támogatás alkalmazási normáit a biztosítások terén.

Ennek értelmében az állam átvállalja a termelő által fizetett biztosítási összeg egy bizonyos részét is. Így a természeti csapások, fagy, jégeső, tartós esőzés vagy szárazság ellen bebiztosított növénykultúrák esetén az állam a biztosítási összeg hetven százalékát megtéríti a biztosítottnak, a más természeti károk, az állati betegségek által okozott elhullások, valamint a növénybetegségek ellen bebiztosítottak a fizetett illeték felét igényelhetik vissza támogatásként.
A kormányrendelet értelmében a támogatásra a mezőgazdaságban tevékenykedő kis- és középvállalkozások jogosultak. Az új támogatási formatervezetet azonnal elküldték az unió mezőgazdasági szakbizottságához jóváhagyás végett, ugyanis minden nemzeti támogatási formát csak ezen szerv beleegyezésével vezethetnek be a tagországok. Az engedélyezés a napokban megérkezett, így a résztámogatás rövidesen igényelhető lesz az augusztus 19-e után megkötött biztosításokra. A támogatást a megyei kifizetési ügynökségek irodáin keresztül fizetik ki. (Incze Péter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-09-14: Gazdakör - Bokor Gábor:

Másfajta segítség a gazdáknak

Az információ aranyat ér — és ez fokozottan érvényes a mezőgazdaságban. Aki hamarabb szerez tudomást egy pályázatról, elsőként nagyobb eséllyel nyújthatja be iratcsomóját.
2010-09-14: Magazin - :

Sofia Coppola kapta az Aranyoroszlánt

A legjobb rendező a spanyol—fran­cia koprodukcióban készült Ba­lada triste de trompeta (Szomorú ballada trombitára) című alkotás direktora, Álex de la Iglesia kapta az Ezüstorosz­lánt.