Sport

2010. szeptember 14., kedd, Sport

Tipp-vb
Felhívjuk a Háromszék és a Régió Rádió által a labdarúgó-világbajnokság alatt közösen rendezett Tipp-vb nyerteseinek figyelmét, hogy a díjakat szeptember 17-ig még kiválthatják, vagy értékesíthetik vásárlási utalványaikat.


II. Tusnád MTB Maraton
Szeptember 12-én másodszor szervezték meg a Tusnád MTB Maratont Tusnádfürdőn, a Csomád-hegység és a Torjai-hegyek csodálatos tájain. A tavaly már nagy sikert arató rendezvény célja idén nemcsak az egészségesebb és aktívabb életmódra való ösztönzés volt, hanem a szervezők felhívták a figyelmet a kerékpározás környezetkímélő hatására is. A versenyzők két nagy kategóriában indulhattak: Hobbi 28 km és Race 47 km. A győztesek: Race: Lucian Logigan (open és 19—29 év között), Becsei Jenő (40 év fölött), Tudor Oprea (30—39 év között), Terebesi István (16—18), Andreea Dan (35 év fölött), Fodor Emese (26—35), Sándor Andrea (16—25 év); Hobbi: Sárosi Francisc (open és 30—39 év között), Marius Nichiforescu (40 év fölött), Silviu Manea (19—29), Mihály Loránd (14—18), Szakács Mária (35 év fölött), Oana Soare (26—35), Gyurka Zsuzsa (14—25.).

Labdarúgás
S Az I. liga 7. fordulójának vasárnapi eredményei: Marosvásárhely—Gázmetán 1—0, Astra—Temesvári FC 1—1, Brassói FC—Dinamo 2—2.
S Ma megkezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei; a nyitónapon pályára lép a címvédő Internazionale a holland Twente otthonában. A végső győzelemre esélyesnek tartott együttesek közül a Manchester United és a Barcelona hazai környezetben kezd. A mai program: az A-csoportban Werder Bremen—Tottenham Hotspur, Twente—Internazionale; a B-csoportban Olympique Lyon—FC Schalke 04, Benfica—Hapoel Tel-Aviv; a C-csoportban Bursaspor—Valencia, Manchester United—Glasgow Rangers (RTV1); a D-csoportban FC Barcelona—Panathinaikosz (TV2), FC Köbenhavn—Rubin Kazany. Minden mérkőzés 21.45 órakor kezdődik.

Miskolci siker
A magyar—román közös jégkorongbajnokság, a MOL Liga vasárnapi játéknapjának utolsó mérkőzésén a Mis­kolci Jegesmedvék 5—2-re (1—0, 1—2, 3—0) győzték le a Brassói Fenestelát. Korábban játszották: Vasas—Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 3—1 (0—0, 2—0, 1—1), Bukaresti Steaua—Újpest 7—1 (1—0, 3—0, 3—1), Csíkszeredai SC—FTC-Orangeways 4—2 (2—0, 1—0, 1—2).

Amerikai arany
A várakozásnak megfelelően az amerikai válogatott nyerte a törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságot, miután a vasárnap esti döntőben simán, 17 ponttal legyőzte a tizenötezer szurkoló által támogatott hazai alakulatot. Az amerikaiak az előző NBA-idény mesterlövésze, Kevin Durant vezérletével mindegyik negyedben növelték előnyüket. Az Egyesült Államok válogatottja ezt megelőzően 1994-ben volt világbajnok, legutóbb — négy éve Japánban — bronzérmet szerzett. Eredmények: döntő: Egyesült Államok—Törökország 81—64; a 3. helyért: Litvánia—Szerbia 99—88.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-09-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
Baróton Erdővidék Múzeu­má­nak Kászoni Gáspár Termé­ben ma 19 órakor Veres Emese néprajzkutató, a Magyar Rá­dió munkatársa bemutatja Mikor Oláhország háborút izene — A barcasági csángók kálváriája című kötetét.
2010-09-15: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Vágyálom

Nem rossz emberi tulajdonság az optimizmus, s különben is mindenki jó hírekre vágyik. A rossz, a gond, a baj a nyakunkon, mégis Emil Boc miniszterelnök Drobeta-Turnu Severinben mindent elsöprő optimizmusa túllépte azt a határt, amikor még hitelesnek tetszhet egy kormányfő.