Menesztik a romafelelőst

2010. szeptember 15., szerda, Közélet

Meneszti a prefektus Florin Lepădatu romákért felelős referenst, feladatköre megmarad, de állását felszámolták az átalakítások során — jelentette be György Ervin, Kovászna megye kormánybiztosa.

A roma referensnek azért kell távoznia, mert gyakorlatilag sem­mit nem tett, pedig több mint tíz éve betölti a funkciót, s nemcsak a romák ügyeit nem intézte, nem segítette őket a pályázásban, más gondjaik megoldásában, de számos panasz érkezett rá — mondta el György Ervin. Öt esztendővel ezelőtt, amikor első ízben kormánybiztos lett, próbálta munkára fogni Lepăda­tut, de nem járt eredménnyel, ezért döntött úgy, hogy most az át­­szervezés során megválnak tőle.
,,Szükség van roma referensre, de olyanra, aki valóban tesz valamit közösségéért" — érvelt a prefektus. Igyekeznek megfelelő személyt találni Lepădatu helyére — ez nem könnyű, mert kötelező módon romának kell lennie, és felsőfokú végzettséggel kell rendelkeznie az állásra pályázónak —, addig a prefektúra egyik munkatársa veszi át feladatait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-09-15: Közélet - Váry O. Péter:

Megújuló Sugásfürdő

Nagy a sár Sugásfürdőn, szárközépig érő, kik a városi buszjárattal mofettázni jártak oda, gyakorlottá váltak, a terepviszonyokhoz igazított felszereléssel vágtak neki az útnak. Ki azonban csak alkalmi nézelődő, jól kösse meg cipőfűzőjét, különben a vendégmarasztaló latyakban ragad lábbelije.
2010-09-15: Közélet - Szekeres Attila:

Kiribatival egy szinten (Háromszék gazdasága)

Háromszék gazdasági helyzete oly siralmas, hogy Kiribatival vagy a világranglistán 106. helyet elfoglaló Boszniávál áll egy szinten az egy főre eső megtermelt bruttó össztermék (GDP) tekintetében — derült ki Herman Rosner, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének tegnapi beszámolójából