Tanévkezdés ígéretekkel

2010. szeptember 15., szerda, Közélet

Árkoson a Gelei József Általános Iskola tanévnyitóján a helyi önkormányzat, a tanfelügyelőség és a helyi magyar történelmi egyházak is tiszteletüket tették.

Mindenki örömére az iskolában öt gyerekkel, az óvodában hárommal nőtt a tanulólétszám: többen visszaköltöztek a községbe, egy gyerek pedig Magyarországról érkezett. Miként Hunyadi Olga igazgató elmondta, változott a szülőknek az iskolához való viszonya, ugyanis teljesen szakképzett pedagógusgárda oktat itt jó körülmények között. Gazdag iskolán kívüli és iskolák közötti program kínálkozik ebben a tanévben is. A leghasznosabb közülük a hagyományos romántábor. Bu­karest 3-as számú Művészeti Iskolájával szerveznek közös tevékenységeket azzal a céllal, hogy az árkosi gyerekek közelebb kerüljenek a román köznyelvhez. Az idei tábor közös szerepléssel zárult, ahol román nyelven mutattak be mesedrámarészleteket. A megyei tanügyi vezetés részéről ígéret hangzott el az iskola régi épülete tetőszerkezetének rend­betételére, s mert ettől a tanévtől az alsó tagozat is itt kapott helyet, az épület bővítésére.
Sepsikőröspatakon anyagi okok miatt már tavasszal leállt a munka. A kivitelező Bau­maister cég 300 000 lejre dolgozott, amit még nem tudtak kifizetni. A Kálnoky Ludmilla Általános Iskola régi épületének főjavítása és a megkezdett új épület, a sportpálya, a kazánház befejezése igencsak sürgető lenne. Az anyagiakkal kapcsolatban a megyei tanügyi vezetés és a helyi önkormányzat részéről viszont szintén ígéretek hangzottak el. Itt is hattal nőtt a gyereklétszám, minden pedagógus szakképzett, ami az oktatás minőségét szavatolja. Több mint három évtizedes gyümölcsöző tevékenység után nyugalomba vonult Para András tanár.
Kálnokon a Bedő Albert Elemi Iskolában különösebb gondok nélkül nyitották meg az új tanévet. Huszonnégy iskolás és tizennégy óvodás élvezi a felújított és közművesített épületet. A tanévkezdő jó hangulatán csak a megcsonkított pedagógusi fizetés ejtett csorbát itt is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-09-15: Közélet - Bokor Gábor:

Nem fizetnek az újgazdag romák

Kapuról kapura járnak a zabolai közösségi rendőrség tagjai, és mindenkinek kézbesítik az adóhátralékáról szóló értesítést.
2010-09-15: Közélet - :

Napidíjból benzinköltség

Ezentúl a külföldi hivatalos útra utazó sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselőknek napidíjukból kell fedezniük az önkormányzat autójának üzemanyag-fogyasztását — jelentette be a legutóbbi tanácsülésen a polgármester.