GlosszaCsak törvényesen!

2010. szeptember 15., szerda, Nyílttér

Vannak még rejtett tartalékok szép hazánkban, amelyek feltárásával vagy törvényesítésével az ország bevételei és így életünk is egyre jobb lesz.

Itt van például a prostitúció. Ha egy ilyen ősi mesterség, bár rejtve, de létezik nálunk is, akkor már rég törvényesíteni kellett volna. Olvastam valahol, hogy rossz lányokra, asszonyokra igenis, szükség van, mert hanem a rossz fiúknak a rendes nőket kellene megrontaniuk, és ez még sokkal rosszabb. Mivel meglehetősen katasztrofális gazdasági és pénzügyi helyzetben leledzünk, ezért most jutott eszébe a demokrata liberális Silviu Prigoanănak, hogy létezik egy parlagon heverő és pamlagokon történő tevékenység, amit feltétlenül ki kell aknázni.
Az üzletszerű kéjelgést mint szolgáltatást mindenütt a világon (ahol törvényesítették) beleszámítják a társadalmi össztermék (GDP) értékébe. És a lényeg — amiért bizonyosan nálunk is törvényesítik — az, hogy adózódik, és jövedelmet jelent az államnak! Így ez nagyot lendíthet rajtunk, és jó hasznot hozhat az államnak is! A magukat áruló hölgyek annyian vannak, hogy még exportra is jut belőlük. (Egyúttal az élőhús-kivitelt is lehetne törvényesíteni.) Akik autóval utaznak, az utak mentén üzletkötésre váró hölgyeményeket láthatnak. Nálunk régebben legközelebb Szotyor mellett lehetett látni őket. Jelenleg meg Brassó felé, a Szász-erdő mellett árulják bájaikat.
Mivel a törvényhozásnak alaposan elő kell készítenie a törvényesítést, honatyáinkat el kell küldeni olyan helyekre, ahol élőben tanulmányozhatják az élvezeti ipar különféle vetületeit. Amszterdamba vagy Hamburgba feltétlenül el kellene menniük, de például Thaiföld sem lenne rossz. Feltétlenül tapasztalatokat kellene szerezniük a szolgáltatások milyensége tekintetében, valamint a tarifák megállapításában. Ugyanakkor Hollandiában tanulmányozhatnák a könnyű drogok fogyasztásának legalizálását is. Németországban az ilyen öröm- és jövedelemszerző tevékenységeket ötven százalékkal adózzák. Bár az adózás tekintetében mi biztosan jobbak leszünk.
Lesz még egy-két technikai probléma, de azt törvényhozóink bizonyosan megoldják. Például azt kell eldönteni, hogy az örömlányoknak kasszagéppel vagy anélkül kell-e megjelenniük munkahelyükön, a flaszteren. Lehetséges, hogy csak számla- és nyugtatömbbel kell sétálniuk. Azt sem lehet tudni, hogy névre szóló áfás számlát kell-e adniuk, vagy nem. Mivel végül is megoldódott a szabadfoglalkozásúak adóztatása úgy, hogy nem kell sorban állniuk fizetni, lehet, hogy a kéjhölgyeknek sem kell. Munkaadójuk, a futtató — vagyis a strici — fizeti majd utánuk az adót.
De nem csak ez lesz az állam haszna, hanem ezek a könnyűvérű, de nehéz testi munkások, másoknak is adnak munkát. Gondoljunk csak bele: az ellenőrök hada tudja ellenőrizni és kipróbálni a bejelentett vállalkozást. Ha a kuncsaft nem lesz megelégedve a szolgáltatással, feljelentést tehet a fogyasztóvédelemnél, s azok mennek, látnak, és büntetni fognak, ami újabb haszon az államnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-15: Világfigyelő - Demeter J. Ildikó:

Röviden

MSZP-s pénzszivattyú
Az elmúlt nyolc évben "államilag szervezett módon" herdálták el az adófizetők pénzét különböző tanácsadói szerződéseknek álcázott megállapodásokkal — mondta Papcsák Ferenc elszámoltatási biztos tegnap Budapesten. A fideszes politikus szerint 2002 és 2010 között összesen 12 milliárd forintnyi megbízási és tanácsadói szerződést kötöttek állami cégek mindössze tizenkét társasággal. Ráadásul ebből a pénzből is kiemelten részesült négy vállalat, köztük osztottak szét majdnem nyolcmilliárd forintot, ezek mindegyikénél magas bérezések és ugyanazon munkák többszöri kifizetése is szerepel — mondta el a kormánybiztos. Papcsák Ferenc a jövő hétre ígért jogi lépéseket.
2010-09-15: Nyílttér - Gyila Sándor:

Csavaros ésszel — Reductio ad absurdum (Széljegyzet Antal Árpád nyilatkozatához)

A képtelenségre való logikai visszavezetés (latinul: reductio ad absurdum) ősi módszer, egyaránt hatásos eszköze matematikának, igazságszolgáltatásnak, retorikának, politikának...