Újabb testvértelepülés

2010. szeptember 16., csütörtök, Közélet

A Kecskemét melletti Balószöggel, fiatal telepítésű, rendezett, figyelemre méltó gazdasági potenciállal rendelkező nagyközséggel (repülőgyár, repülőtér, húsfeldolgozó, ultramodern idősotthon termálfürdővel!) véglegesített testvér-települési szerződést Mikóújfalu önkormányzata.

Balószög a beruházások volumenét számítva Magyarországi viszonylatban az 5000 lélekszám alatti lakossággal rendelkező köz­ségek között a harmadik helyen áll. A testvér-települési kezdeményezés ez alkalommal is egyéni kapcsolat alapján született. A ,,háztűznéző" megtörtént, a balószögiek már két alkalommal tették tiszteletüket a szintén újabb telepítés révén megszületett Újfaluban. A mikóújfalusi fúvósok zenéjétől voltak hangosak az alföldi község utcái, a helyiek és a találkozón jelen levő Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke ugyancsak rácsodálkozott az újfalusi asszonyok egyedi házi készítményére, a rakottágra. A székely himnusz akkordjai mellett avatták-szentelték fel az újfalusiak ajándékát, a nemzet kopjafáját, Balázs Antal sepsiszentgyörgyi faragómester alkotását. Testvér-települési szerződést írtak alá Balószög és Mikóújfalu, valamint Balószög és a vajdasági Gombos között. (Kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-09-16: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Tetőzött a vízadósság

Egyre többen késnek a vízszámla kifizetésével, a szolgáltató adósságai soha nem látott szintre emelkedtek: a megye városaiban élők összesen másfél millió lejjel tartoznak a sepsiszentgyörgyi közüzemeknek — közölte Kató Béla fejlesztési igazgató, aki szerint félő, hogy a helyzet tovább romlik, hiszen nyáron, a kisebb lakásfenntartási költségek idején szoktak inkább törleszteni az emberek, de most már lassan kezdődik a fűtési idény.
2010-09-16: Közélet - :

Késnek az építőanyagok

Lassan és nem egyszerre érkeznek az építőanyagok az árvízkárosultak megsegítésére, s így nem lehet nekifogni még a házak újjáépítésének — mondta el György Ervin prefektus.