Vitéz tér csak jövőre

2010. szeptember 17., péntek, Közélet

A Mihai Viteazul tér befejezéséhez idén már nem fűznek nagy reményeket, de jövő esztendőben szándékoznak bepótolni, ami ebben az évben elmaradt.

A tér felújítását sok éve elkezdték, az állandó pénzhiány, no meg némi politikai huzavona okán igencsak lassan haladtak. Időközben kiderült, a talajvíz elvezetését is meg kell oldani, ez is késleltette a kivitelezést. Aztán a város vezetőségének váltásával a tervet is módosították, több zöldövezetet, parkolókat szánva a térre. Ezek kialakítása is elkezdődött, mígnem a vállalkozó csődbe jutása miatt végképp leállt a munka.
Azóta közveszélyes a tér állapota, a kiöntött betonlépcsők mállanak, az ide-oda összehordott törmelékkupacokból vasdarabok állnak ki, legalább a mindent felvevő burjánt lekaszáltatta idén a város.
Hogy tovább haladhasson a munka, újabb közbeszerzést kell meghirdetni a kivitelezésre ― tudtuk meg Antal Árpád András polgármestertől. Gond az, hogy kevés a pénz, a város megnyert ugyan egy pályázatot a környezetvédelmi alapnál, de felhasználásához nyolcvanszázalékos önrészt kell hozzátenni. Következésképp a költségvetésben erre fordítható összeg mellé más forrást is fel kell kutatni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-09-17: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Miért is?

Szerdán hosszú, idegölő vita után a kormánykoalíciónak sikerült megszavaztatnia az új nyugdíjtörvényt. A két ellenzéki párt minden kezdeményezését elutasították, még az a javaslat sem ment át, hogy a nőket két évvel hamarabb, 63 esztendős korukban helyezhessék nyugállományba.
2010-09-17: Közélet - Farkas Réka:

Utcára vonulnak az elégedetlenek (Tüntetnek Sepsiszentgyörgyön)

A sepsiszentgyörgyi prefektúra előtt szervez tüntetést hétfőn az Alfa Kartell Országos Szakszervezeti Szövetség megyei szervezete, 12 órára várják tagjait és mindazokat, akik elégedetlenek a kormány megszorító intézkedéseivel — közölte a Háromszékkel Berde Zsuzsa.