Tüntetnek SepsiszentgyörgyönUtcára vonulnak az elégedetlenek

2010. szeptember 17., péntek, Közélet

A sepsiszentgyörgyi prefektúra előtt szervez tüntetést hétfőn az Alfa Kartell Országos Szakszervezeti Szövetség megyei szervezete, 12 órára várják tagjait és mindazokat, akik elégedetlenek a kormány megszorító intézkedéseivel — közölte a Háromszékkel Berde Zsuzsa.

Az akció illeszkedik az országos tüntetéssorozatba, hétfőn minden megyében hasonló tiltakozásokat szerveznek. A következő héten, szeptember 22-én, 23-án és 24-én Bukarestben a Victoriei téren tüntetnek az Alfa Kartellhez tartozó szakszervezetek, szerdán az egészségügyiek, csütörtökön a tanügyiek, pénteken pedig a gazdasági vállalatok, rendőrök érdekvédelmi szervezetei.
Az Alfa Kartell megyei elnöke, Bong Vilmos által aláírt közleményből kiderül, a szakszervezetek tiltakoznak a tervezett leépítések ellen, kérik a 750 lejes minimálbér bevezetését, nem értenek egyet a nyugdíjtörvény, az egységes bérezési törvény, a munkatörvénykönyv módosításával. Az Alfa Kartell szerint, ha a lakosság nem lép fel a soha nem tapasztalt megszorítások ellen, azt jelenti, hallgatólagosan elfogadja ezeket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-09-17: Közélet - Váry O. Péter:

Vitéz tér csak jövőre

A Mihai Viteazul tér befejezéséhez idén már nem fűznek nagy reményeket, de jövő esztendőben szándékoznak bepótolni, ami ebben az évben elmaradt.
2010-09-17: Közélet - Váry O. Péter:

Kockakövön tizenkét csillag (A Kulturális Örökség Napjai)

Nem újdonság már mifelénk sem a Kulturális Örökség Napjai nevű rendezvény, bejáratottnak ugyan még nem mondható, de néhány év után egyértelmű: igenis, igény van rá.