KovásznaA város legszebb udvara

2010. szeptember 30., csütörtök, Közélet

Minden versenyző dobogós lett a Kovásznán első ízben megrendezett Tiszta udvar, rendes ház versenyen. A három pályázóból Péter István kapta az első helyért járó oklevelet és az ezerlejes díjat (udvara a felvételen). Második Bicskei Zoltán (díja 800 lej), harmadik Şarlea Sarolta (600 lej). A díjakat a városünnepek alkalmából adták át.

Kevesen merték vállalni a megmérettetést, de bebizonyosodott, van jövője az ilyen versenynek, ezért a következő évben is megrendezik — mondta Thiesz János kovásznai alpolgármester. A nyertesek a díjakat nem készpénzben kapják. Jövő év tavaszán ebben az értékben vásárolhatnak virágmagokat, -töveket, cserjéket és egyéb, az udvar csinosításához szükséges kellékeket. A számlákat az önkormányzat megtéríti.
Péter István portája a Virág utcában található, mint mondta, udvara tavaly is hasonlóképpen nézett ki, nem a verseny miatt csinosította, szépítette. Családi összefogás, kitartó munka és nem utolsósorban anyagi ráfordítás kellett a szép portához. Mindenképpen ajánlja, jövő évben minél többen nevezzenek be a versenyre, a kihívás bárki számára izgalmassá teheti az évet — hangsúlyozta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-30: Közélet - Hecser László:

Keveslik a támogatást (Barót)

Költségvetés-módosítást hajtott végre Barót városi tanácsa. A vitából ez alkalommal sem hiányzott a személyeskedés és a vádaskodás. Nagy István polgármester szerint az RMDSZ tanácstagjainak minden követ meg kell mozgatniuk, hogy a város pénzhez jusson, ha rögtön akarnak eredményeket látni. A szövetség tagjai azt kifogásolták, hogy a városi vízhálózatra sokat költöttek, mégsincs látszata.
2010-09-30: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Így nem is lehet

Elhalasztotta az alkotmánybíróság a liberálisok és szociáldemokraták új nyugdíjtörvénnyel kapcsolatos beadványának tárgyalását arra hivatkozva, hogy igen kényes és bonyolult ügyben kell dönteniük, s időre van szükségük. Egy újabb hétre.