Elektromos lomtalanítás

2010. október 1., péntek, Közélet

Újra régi, hasznavehetetlen elektromos és elektronikus készülékeket gyűjtenek össze a hét végén Háromszéken. Ma 35 vidéki településről és Barót­ról, holnap pedig a megye további négy városából gyűjtik a kacatot, és szállítja telephelyére a hulladékgazdálkodással fog­lal­kozó bákói Environ egyesület.

A települések polgár­mesterei szervezik meg a hulladék begyűjtését, s azt a megadott időpontban elviszik. Ma 10 órakor Bardocról, Rétyről és Bükszád­ról indulnak a tehergépkocsik, s félóránként egy-egy szomszédos településen meg­állnak, szom­baton ugyanebben az időpontban Sepsiszent­györgyről indul két jármű Bodzaforduló, illetve Kovászna és Kézdi­vá­sárhely irányába. A legutóbbi, június végi elektromos lomtalanítás során Három­széken 3,33 tonna hulladékot gyűjtöttek össze, az EU előírása szerint egy uniós polgárnak évente négy kilogramm ilyen jellegű kacatot kellene leadnia, ezzel szemben Ro­mánia esetében meg kell eléged­niük 0,41 kilogrammal. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-01: Közélet - Fekete Réka:

Könyv a sokarcú Sepsiszentgyörgyről

Hajlandóak vagyunk szürkének, jelentéktelennek érezni, látni városunkat, nem látjuk a részletekből kibontakozó szépséget, a történelmi korok építészeti bélyegeit, a mindenkori lakosság életét és ízlését kivetítő jegyeket az épületeken, észrevétlenek ma­radnak számunkra a köztereknek otthonosságot kölcsönző stukkóangyalok, ablakkompozíciók, és ha mindezt nem ismerjük, nem is szeretjük meg, amit pedig nem szeretünk, azt nem is védjük meg.
2010-10-01: Közélet - :

Ruhámat a ruhádért

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a polgármesteri hivatal sportirodájának támogatásával a sportcsarnokban megszervezte harmadik Ruhámat a ruhádért nevű rendezvényét, melyen több mint harmincan vettek részt: cseréltek, ruhaneműt adományoztak, vagy csak nézelődtek, élvezték a rendezvény egyedi hangulatát.