SepsiszentgyörgyBeérnek a pályázatok

2010. október 2., szombat, Közélet

A héten az integrált városfejlesztési terv egyik részének helyszíni szemléjét tartották a bukaresti és a Központi Fej­lesz­tési Régió küldöttei, ez a szerződéskötés előtti utolsó munkafázis.

Másik két pályázatnál, a Puskás Tivadar Szakközép­iskola és a Zathu­reczky Berta Otthon felújítására leadottaknál ez már megtörtént, várhatóan az integrált városfejlesztési terv további négy részének szemlézése után egyszerre írják alá a hét szerződést.
Sepsiszentgyörgy a Regio­nális Operatív Programhoz adta le integrált városfejlesztési tervét, az eredetileg hat részből álló pályázatból a gyulafehérvári Központi Fej­lesztési Régió ötöt fogadott el, a két emeletes parkolóház és a főtéri mélygarázs kivitelezését nem találták támogatandónak. Elfogadták viszont a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti elhanyagolt, gazos rész parkosítására vonatkozó tervet ― itt helyszíneltek a héten ―, a néhai Három Rózsa vendéglőben működő szociális kantin kiterjesztését és felújítását, a városközpont bő tucatnyi utcájának teljes rendbetételét, a Gróf Mikó Imre utcai Bene-ház restaurálását és vadászati múzeummá alakítását, valamint a Bazár előtti rész és Korzó felszíni rendezési tervét. Utóbbiak szemlézése hamarosan következik, a városvezetés úgy tudja, a szerződések megkötését idénre tervezték.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-10-02: Gazdaság - :

Informatikai hadviselés bibliai segítséggel

Ahmadinezsád iráni elnököt egyelőre nem aggasztja a Stuxnet
Az Ótestamentumra, Eszter könyvére utalhat a feltehetően az iráni atomprogram lelassítására megalkotott Stuxnet számítógépes vírus — állította nemrég a The New York Times.
2010-10-02: Közélet - Váry O. Péter:

Halkul a zene, fogy a tánc (Háromszék Táncegyüttes)

A Háromszék Táncegyüttes a Táncbeszéd című gálaműsoron Henning János felvétele
Hiába lesz székház, ha nincs, ki benne... ― nagyjából ez a hangulat a Háromszék Táncegyüttesnél. Úgy tűnik ugyanis, a pénzügyi megszorítások kulturális intézményeink közül őket érintik legérzékenyebben. Nem annyira a visszavágott produkciós költségek, mint a folyamatosan fogyó együttes miatt.