Dr. Csernus Imre SepsiszentgyörgyönA változások teremtő és pusztító hatalma

2010. október 7., csütörtök, Család

Dr. Ranschburg Jenő nagy sikerű szeptemberi előadása után október 9-én dr. Csernus Imre, a provokatív stílusáról és nyers szókimondásáról híres pszichiáter érkezik a közkedvelt Mesterkurzus-sorozat keretében Sepsiszentgyörgyre.

Dr. Csernus Imre napjaink egyik legnépszerűbb magyar szerzője és közéleti személyisége. Az eredetileg főként szenvedélybetegekkel foglalkozó orvos különös terápiás módszereivel és kimagasló eredményeivel hívta fel magára az újságírók figyelmét, majd Bevállalja? című tévéműsora széles körben is ismertté tette. A nő című könyve eddig több mint kétszázezer példányban fogyott el, előadásai Magyarországon eseménynek számítanak.
Egyéniségével megosztja az embereket: rengeteg híve, tisztelője, sőt, rajongója van, míg másokból elemi negatív indulatot vált ki — csak közömbösnek nehéz maradni iránta. Ugyanakkor azt, hogy krízishelyzetekben rendkívül hatékony, és sokak életét mentette meg sajátos módszereivel, még ellenlábasai sem vitatják.
Bátran, sokszor zavarba ejtően kérdez, szívesen provokál, olykor a vulgáris kifejezésektől sem riad vissza, és kimond olyasmit is, amit mások nem mernek. Állítja: a félelemből és a lustaságból nagyon nehéz kimozdítani az embereket, ezért van szükség drasztikusabb módszerekre.
Dr. Csernus idén februárban már tartott három nagy sikerű előadást Erdélyben a Mester­kurzus keretében, ám akkor Sepsiszentgyörgy kimaradt a helyszínek közül. A szervezők most pótolják ezt a lemaradást.
Csernus doktor október 9-én este hét órakor a változások teremtő és pusztító hatalmáról osztja meg gondolatait a közönséggel a sepsiszentgyörgyi Szak­szervezetek Művelődési Házá­ban. Az előadás után dedikálja a helyszínen megvásárolható könyveit, melyek mellett a Mesterkurzus-standon pszichológiai és spirituális témájú kötetek hatalmas választéka várja a nézőket kedvezményes áron.
A jegyek már elfogytak, előadás előtt pótszékre lehet belépőt kérni. Akinek így sem jut már jegy, és hajlandó némi utazásra, október 10-én Szé­kely­udvarhelyre látogathat, ahol Csernus doktor este hét órakor az EPAD Csarnokban tart előadást elengedésről, megbocsátásról, újrakezdésről. Erre az előadásra a székelyudvarhelyi Sztár Rádió és a Digital3 Televízió székhelyén lehet jegyet vásárolni. (A Mesterkurzus szervezői)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-07: Család - Jártó Kocsis Edit:

Megalómánia

A Megasztár tehetségkutató verseny közeledtének híre berobbant Kerekerdőre, és futótűzként terjedt el. Vidéken előfordult ugyan, hogy a szüreti bálban megittasult Muslica Ica kissé hibásan írta ki a hírt a plakátra, mármint úgy, hogy "Megy a sztár", de ez nem zavarta a lelkes közönséget, sem a próbálkozók táborát.
2010-10-07: Család - :

Fokozza a hasra hízást a depresszió

A depresszió a testsúly növekedésével jár, de ez fordítva nem igaz: a kövérek nem lesznek gyakrabban depressziósak, mint karcsú társaik. Fiatal, egészséges nők és férfiak két évtizedes vizsgálatának eredményeiről az American Journal of Public Health közegészségügyi folyóiratban számoltak be amerikai kutatók.