Kormánypénzt a Vitéz térre

2010. október 8., péntek, Közélet

Október 19-én hirdeti meg a sepsiszentgyörgyi városháza a licitet a Mihai Viteazul tér átépítésének-felújításának folytatására, a további munkálatokra a városvezetés a nagyobbik kormánypárt támogatását is kéri ― tudtuk meg Antal Árpád András polgármestertől.

Mint elmondta, a Demokrata Liberális Párt megyei szervezetének mai tisztújítását használja ki arra, hogy az ide látogató miniszterelnöknek átadja a tér új terveit, illetve a felújítás költségjegyzékét.
A környezetvédelmi alapnál már régebb elnyert pályázatra mint­egy két hete kötötte meg a város a szerződést, eszerint a 750 000 lej utolsó kifizetési határideje 2012 első fele, ami azt jelenti, 2011 végére be kellene fejezni a téren a munkálatokat ― ismertette a polgármester. A felszíni rendezés maradt hátra, erre mintegy ötmillió lej kellene még, a szükséges összeg felét állná a város saját költségvetéséből az elkövetkező két évben, jó volna, ha a hiányzó körülbelül kétmilliót kormányalapokból lehetne megszerezni.
A Mihai Viteazul tér Sepsiszent­györgy egyik fekélye, a sok éve húzódó felújításra számos politikus ígért már támogatást, többek között Emil Constantinescu is még államfői minőségében. Ígéretét egyikük sem teljesítette, a már elvégzett munkát többnyire a város saját költségvetéséből finanszírozta, némi pályázati pénzzel megtoldva. A téren idén semmiféle munkálat nem zajlott, az újabb pályázati lehetőségek kihasználásáért a város és a kivitelező közös megegyezéssel bontott szerződést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-10-08: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Elérte a Dunát a vörösiszap-szennyeződés
A Rábán és a Mosoni-Dunán keresztül elérte a Duna főágát is a vörösiszap-szennyeződés tegnap délre — közölte Dobson Tibor, a kárfelszámolás szóvivője Kolontáron. * Halpusztulás jeleit észlelték katasztrófavédők a Duna főágán, a Rába torkolatánál tegnap délután.
2010-10-08: Közélet - Bokor Gábor:

Évente egy vaddisznó a ráadás

Ez év márciusában határozott Kovász­na helyi tanácsa, hogy a város tulajdonában levő 550 hektárnyi erdővel vadgazdálkodás céljából csatlakozik a zágoni Mikes-egyesülethez.