Sport

2010. október 9., szombat, Sport

Metabond Sugás Kupa
Vasárnap a Sugásfürdő felé vezető utat a versenyautók veszik birtokukba, a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Sport­egyesület szervezésében itt kerül sor a regionális hegyi gyorsasági verseny első futamára. A küzdelemsorozat, így a holnapi megmérettetés is profi és amatőr pilótáknak szól.

A program: 10 óra — szabadedzés, 11 óra — időmérő edzés, 13.30 óra — versenyfutamok. A viadal ideje alatt, 10 és 16 óra között forgalomkorlátozás lesz a Sugásfürdő felé vezető úton. További információkért hívják a 0740 944 841-es telefonszámot, vagy látogassák meg a www.autocrono.ro internetes portált.


Sepsi BC—Gyulafehérvár
Ma 18 órától az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 2010—2011-es kiírásának második fordulójában a Sepsi BC a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban fogadja Gyu­lafehérvárt. Mint ismeretes, a zöld-fehérek az első fordulóban a Temesvári Begával szemben arattak fölényes győzelmet, a Fehér megyei alakulat pedig a Kolozsvár ellen nyert. A kora esti találkozó pikantériáját az szolgáltatja, hogy a vendégegyüttesben két egykori Sepsi BC-s kosaras is játszik. Elena Dincă és Volha Tămărgeanu tagja volt annak a szentgyörgyi csapatnak, amelyet Váncsa Kató a 2007—2008-as idényben Román Kupa-győzelemhez és bajnoki ezüstéremhez vezetett. Tehát fogadjuk tisztelettel egykori játékosainkat, és közösen örvendjünk a találkozásnak, illetve a kosárlabda szépségének. Az első hazai bajnokira a belépőjegyek árusítása 17 órától kezdődik a sportcsarnok bejáratánál. A jegyek ára egységesen 5 lej, az ellenőrző könyvüket felmutató diákok számára IV. osztályig a belépés ingyenes. A mérkőzés szünetében tombola lesz, a szerencsések labdát, pólót, sapkát vagy éppen sálat nyerhetnek (a tombolajegyek ára 2 lej). Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC! A találkozót élőben közvetíti a Régió Rádió.
A második játéknap további találkozói: Nagyvárad—Kolozsvár, Szatmárnémeti—Temesvári Bega, Sportul Stu­denţesc—Jászvásári Naţional, Rapid—Alexandria, Brassó—Craiova. Az Stacey Nolan irányította Arad és Bukaresti Olimpia áll.
Kedden az Aradi ICIM bepótolta az első fordulóból elhalasztott meccset, amelyen 69—12 arányban ütötte ki — szó szerinti KO — Nagyváradot.


Labdarúgás
* A IV. liga 8. fordulójának mérkőzései (ifik 13, felnőttek 15 órától): ma Bodok—Gelence, Bölön—Zágon, Bereck—Perkő, Barót—Uzon; vasárnap Csernáton—Kovászna, Pa­polc—Ozsdola, Bardoc—Illyefalva, Dálnok—Szitabodza.
* Az V. liga hétvégi találkozói: Torja—Hidvég, Kilyén—Nagyajta, Kökös—Kommandó, Réty—Maksa, Árkos—Szotyor, Nagybacon—Bodzaforduló. A Nemere szabadnapos.
* A Európa-bajnoki selejtezők szombati mérkőzései: D-csoport: Franciaország—Románia (22 óra, Pro TV); F-csoport: Izrael—Horvátország.


Karate
A sepsiszentgyörgyi Master Karate Klub újrakezdi a 6—14 éves gyerekek oktatását az Oltmező utcai Leri Gymben. Az edzésekre kedden és csütörtökön 16 órától kerül sor, oktató Pakocs Ferenc négydanos mester. Kovásznán a városi sportteremben várják a karatézni vágyókat, edző Bibó Ferenc kétdanos mester. Érdeklődni és jelentkezni a 0746 255 350-es (Bibó) telefonon lehet.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-10-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Tár­sulata vasárnap játssza első alkalommal a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében bérletes vendégjátékként Cse­hov Három nővér című darabját Keresztes Attila rendezésében: 15 órától a Katona- és Madách-bérleteseknek (a szabadon maradt helyekre jegyet lehet váltani) és 19 órától bérleten kívüli előadáson.
2010-10-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a csíkpálfalvi születésű gidófalvi
özv. SERESTER BÉLÁNÉ
BAKÓ ERZSÉBET
életének 90., özvegységének 40. évében hosszas szenvedés után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2010. október 9-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a gidófalvi református temetőben.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
Ezen értesítés gyászjelentőül is szolgál.
A gyászoló család
4238058