Csempészt fogtak

2010. október 11., hétfő, Közélet

Régebb tartó megfigyelés végére tettek pontot a bűnüldöző hatóságok, pénteken letartóztatták a 33 éves sepsiszentgyörgyi Sz. Zoltánt, akit adócsalással vádolnak.

Ház­kutatási parancs birtokában a bűnügyiek behatoltak a gyanúsított kilyéni házába, ahol 434 liter alkoholt és 120 csomag zárjegy nélküli, Moldova Köztársaságból származó cigarettát, valamint egy távcsöves légpuskát is találtak. Az alkoholt és a csempészett cigarettát elkobozták, de a fegyvert is magukkal vitték — mint kiderült, nem ok nélkül, hiszen a gyanúsított nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel. A bíróság jóváhagyta előzetes letartóztatásba helyezését, a rendőrség közleménye szerint a csempészett áru forgalmazásával 12 000 lejes kárt okozott. Rájár a rúd egyébként a zárjegy nélküli cigarettát forgalmazókra, egy nappal korábban az ugyancsak sepsiszentgyörgyi 27 éves Sz. Károly lakásán tartottak házkutatást, ahol 5400 szál albán cigarettát találtak, koboztak el. Ellene ugyancsak adócsalás vádjával indítanak eljárását. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-10-11: Közélet - :

Közgazdászok tanácskoztak

Sepsiszentgyörgyön a hét végén közgazdászok, vállalkozók részvételével tartották a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) vándorgyűlését. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett szakmai rendezvényen térségünk gazdasági fellendülési lehetőségéről beszéltek.
2010-10-11: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Újabb gátszakadásra készülnek
Míg a katasztrófavédelem és a környezetvédelmi államtitkár az újabb gátszakadás miatt aggódik, a MAL Zrt. és a vegyipari szakszervezet a munkahelyeket és több ezer ember megélhetését félti. Kolontáron épül a védőgát, Devecsert nem kellett kiüríteni, a Marcal, a Rába és a Duna pH-ja normalizálódott, de az érintett területeken a levegő porkoncentrációja olyan magas lett, hogy kötelező a maszk és szemüveg viselése.