Megyei egészségügyi igazgató kerestetikVálaszték: büntetett jegyző vagy ócskavasas?

2010. október 12., kedd, Közélet

Új igazgatója lesz a megyei egészségügyi igazgatóságnak, az eddigi vezető, Deme Judit szeptember 30-án írásban jelezte, hogy nem kívánja folytatni e tevékenységet. A versenyvizsgát október 18-án tartják, a jelentkezők október 6-ig tehették le iratcsomóikat.

György Ervin prefektus elmondta: a megyei osztozkodás során az RMDSZ-nek jutott az igazgatói, a DLP-nek az aligazgatói tisztség, a gyakorlat szerint a versenyvizsgán az nyer, aki rendelkezik pártja ajánlásával.
Az igazgatói tisztségre adott határidőig ketten nyújtották be iratcsomójukat: Nagy Csaba, Dálnok község jegyzője és Oláh József, az ócskavasakat, hulladékokat begyűjtő vállalat, a Remat volt igazgatója.

A dálnoki jegyző az egyetlen a megyében, akit megbüntetett a prefektus, mert nem végezte a dolgát, nem továbbította ellenőrzésre a tanács által elfogadott ha­tározatokat. Nagy Csaba fel­leb­bezett, ítélethirdetésig pedig bármilyen tisztségre pályázhat. Ha azonban elmarasztalják, elveszíti az igazgatói tisztséget akkor is, ha most sikeresen versenyvizsgázik. Oláh Józsefnek sincs sok köze az egészségügyhöz, ám mint kiderült, ez nem is szükséges, a versenyvizsgára bárki jelentkezhet, aki felsőfokú végzettséggel rendelkezik.
Tamás Sándor, az RMDSZ megyei elnöke elmondta: az idő szorításában még nem döntöttek arról, kit támogatnak. Pén­teken ül össze a szervezet megyei vezetőtestülete, elem­zik a jelentkezők iratcsomóját, és határoznak. A versenyvizsgát hétfőn rendezik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-10-12: Gazdakör - Incze Péter:

Újabb támogatások az állattenyésztésben

Két új rendelkezés is szabályozza az állattenyésztésben alkalmazandó támogatási formákat. A 995-ös kormányhatározatban újabb kérésbenyújtási időszakot hagytak jóvá a hegyvidéken gazdálkodó — és hátrányos helyzetűnek minősített — tejtermelők számára.
2010-10-12: Közélet - Fekete Réka:

A Konnáth-kúriából a falu szíve felé (Csernátoni iskolakép)

Szünet a csernátoni Végh Antal Általános Iskolában
Az elemi osztályok bezárásával akkora birtokuk keletkezett az alsócsernátoni Kandia falurész óvodásainak, mintha óriások földjén járnának, örvendenek is ennek, de még az elköltöztetett kilenc kisdiáknak sincs amiért búsulnia, mert új barátokra lelt a központi iskolában. Ahhoz kevés a néhány órányi látogatás, hogy megtudjuk, milyen az élet Csernáton község óvodáiban és iskoláiban, de ahhoz elég, hogy meggyőződjünk, a tanügyben is uralkodó válság ellenére ott, ahol a gyermek a legfontosabb, nincs világvége-hangulat a felnőttek körében.