Rendellenességek a megyei kórháznál

2010. október 12., kedd, Közélet

Találtak rendellenességeket a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház belső átvilágítása során — ismerte el a tulajdonos megyei tanács elnöke, Tamás Sándor. Szerdán tartanak zárt, informális találkozót, ekkor döntenek egyebek mellett arról is, marad-e az intézmény jelenlegi vezetősége, vagy változást tartanak szükségesnek.

Az intézmény belső átvilágítását a júliusi átvétel után rendelte el a megyei önkormányzat, Tamás Sándor szerint személyzeti és kommunikációs gondokat mutattak ki az ellenőrzés során. Ma délelőtt egyeztetnek a Magyar Polgári Párt frakciójával, és szerdán iktatják be a kórház új vezetőtanácsát, amelybe két tagot nevez meg a tanács, egyet az elnök és kettőt az egészségügyi igazgatóság. A testület hivatalossá válása után hívják össze a zárt ülést, amelyen a kórház vezetői, a megyei tanács teljes testülete, az egészségügyi biztosítópénztár, a megyei egészségügyi igazgatóság képviselői vesznek részt. Ez alkalommal ismertetik az átvilágítás következtetéseit, és döntenek a továbbiakról — tájékoztatott Tamás Sándor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-12: Közélet - Fekete Réka:

A Konnáth-kúriából a falu szíve felé (Csernátoni iskolakép)

Szünet a csernátoni Végh Antal Általános Iskolában
Az elemi osztályok bezárásával akkora birtokuk keletkezett az alsócsernátoni Kandia falurész óvodásainak, mintha óriások földjén járnának, örvendenek is ennek, de még az elköltöztetett kilenc kisdiáknak sincs amiért búsulnia, mert új barátokra lelt a központi iskolában. Ahhoz kevés a néhány órányi látogatás, hogy megtudjuk, milyen az élet Csernáton község óvodáiban és iskoláiban, de ahhoz elég, hogy meggyőződjünk, a tanügyben is uralkodó válság ellenére ott, ahol a gyermek a legfontosabb, nincs világvége-hangulat a felnőttek körében.
2010-10-12: Közélet - Hecser László:

Pénzt kértek a műemlékek felújítására (Kelemen Hunor Baróton)

Többen mondtak köszönetet az elmúlt időszakban kapott támogatásért, még többen kértek segítséget műemléknek számító ingatlanjaik javításához Kelemen Hunor­tól. A művelődési tárcavezető erdővidéki önkormányzati vezetőkkel, lelkipásztorokkal és civil szervezetek vezetőivel találkozott.