HatárhelyzetekIlie Năstase Székelyföld-fejlesztési terve

2010. október 13., szerda, Nemzet-nemzetiség

Ilie Năstase, a román—francia állampolgárságú, agresszivitásáról is ismert volt teniszcsillag Pá­rizsban főleg a magyar és székelymagyar neccbe ütötte a labdát — reméljük, hogy érinteni fogja ez a nem sikeres leütés a nemzetközi diszkriminációellenes hálót is —, szóval, a volt tenisznagymester csavart és pörgetett labdát vágott a cigányság és főleg a magyarság arcába.

Október 7-én Párizsban a világfi a Pro Sport lapnak azt nyilatkozta: ,,A cigányokat Hargitába telepíteném, ott úgy is nagyon sok a magyar, és csak egy tucat román él. Megfelelő feltételeket alakítanék ki nekik, így legalább az etnikai arányok is megváltoznának. Ceauşescu hibázott! Hargitával azt kellett volna csinálni, amit az oroszok Besszarábiával."
Năstase magyarellenes dühét a romániai cigányok nyugat-európai viselkedése váltotta ki: ,,Sarkozynek igaza van a cigányokkal kapcsolatban. Egyes román és egyéb nemzetiségű politikusok elítélik a franciákat, emberi jogokról és a szabad utazás jogáról beszélnek. Engem személy szerint ugyanakkor zavarna, ha valaki az én házam elé húzná fel a sátrát, ha koldulásával zaklatna, ha ijesztgetné gyermekeimet. A franciáknak semmi bajuk azokkal, akik dolgozni jönnek, de ha azért jött valaki Párizsba, hogy lopjon... Odajutottam, hogy a Champs Élysées-n sétálva a kezemet a zsebeimen kell tartanom, ha nem akarom, hogy meglopjanak. Újabban ráadásul agyafúrtak lettek: szakállat növesztenek, és úgy öltözködnek, mintha muzulmánok lennének."
Én most nem foglalkozom a népes cigánycsoportok Nyugat-Európában viselt dolgaival, hisz magam sem értek egyet azokkal, akik ártatlanná akarják pucoválni a bűnöző bandákat, s a franciák és más nemzetek nyakába akarják varrni őket, mert ezzel elterelném a figyelmet arról, amit ez a soviniszta titán a romániai magyarok sorsának alakulását illetően megenged magának.
A cigány- és magyarellenes fonák lecsapásnak erkölcsi vonatkozása is van. A tizennégymillió eurónyi vagyonnal rendelkező megasztárnak székelyföldi sétáin nem kellene szó szerint is aranyat érő kezét a zsebén tartania, mert ha akadnak ugyan mifelénk is szarkaerkölcsű egyedek, mégsem rólunk terjedt el itthon és a nagyvilágban, hogy tolvajbanda lennénk.
De ne legyünk finnyásak, ez másodlagos kérdés. Az Ilie Năstase ajánlotta program — ne felejtsük el, hogy évekkel ezelőtt az államelnökségre is pályázott — a Hitlerével és a Sztálinéval azonos. Erre hivatkozik is, Ceauşescu tévedését emlegetvén. Székelyföld etnikai fellazításának szándéka, ha erről nem is beszélnek ennyire pofátlan módon, latens formában él, és hat a hagymakupolás honfoglalásban, Székelyföld militarizálásában, az adminisztratív szféra személyi feltöltésében, a gazdasági térnyerésben és a tulajdonképpeni témánkhoz közelítve főleg Székelyföld peremvidékeinek cigány feltöltődésében is, ami a hatalmas és áthidalhatatlan nyelvi, vallási, életviteli különbségek miatt lehetetlenné teszi a cigányintegrációt, amelyet más települések esetében folyamatként értékelhetünk.
Ilie Năstase, mondják, indulatos ember. A román sajtóból tudjuk, hogy nemrég Temesváron sétálva egy újságírónőt küldött el annak anyját emlegetve ,,a búsba".
Szükség lenne, hogy ebbe a diszkriminációs disznóságba a túl magasan hordott orrát a nemzetközi fórumokon is belevernék, nemcsak az Országos Diszkriminációellenes Tanács kiáltana be, hogy Break! — uram, elvesztette a labdaadogatást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-13: Nemzet-nemzetiség - Czegő Zoltán:

Önmagához hasonló (Jegyzet)

Amikor Barack Obama egyetemi végzettségű kiváló politikust az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották fehérek, félvérűek és feketék, Magyarországon a legelső nyilatkozatot Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke tette. Idézem szó szerint: ,,Sokat kellett várnia az amerikai népnek, hogy megérje, színes bőrű legyen az elnöke."
2010-10-13: Riport - Szekeres Attila:

Pert nyertek, mégsem kapják jussukat (Akadozó erdő-visszaszolgáltatás)

Nagy Ferenc: itt kezdődnek erdeink
Korábbi erdő-visszaszolgáltatási — vagy inkább vissza nem szolgáltatási — tárgyú riportjainkból kitetszett, mindig akadtak packázók, hol az erdészet, hol a prefektúra, hol mindkettő berkeiből, néhol Bodza-vidéki ellenérdekek miatt nem történt meg a jóvátétel, de minden esetben létezett egy közös vonás: a különböző ellenérdekek kiszolgálóinak vágya mellett a jogosultaknak járt ugyan, de nem jutott erdő.