Utcakeresztelő Kézdivásárhelyen

2010. október 13., szerda, Közélet

Miután a megyei utcanévadó bizottság láttamozta a kézdivásárhelyi önkormányzat által előterjesztett névjegyzéket, a tegnapi tanácsülésen nyolc új utcanevet fogadtak el.

Olyan régebbi vagy újabb utcákról van szó, amelyeknek eddig nem volt nevük. A tanácshatározat értelmében a Fortyogó utca és a Pajistcov Kft. közötti útszakasz ezentúl a Legelő nevet, a Fortyogó utcából a Skat-Kart gokartpályájához vezető szakasz a Gyakorlótér, a Fortyogó és a Papp Mihály utca közötti rész a Jakabos Ödön, a volt faipari vállalat és az új református temető közötti rész a Fások nevet viseli. A Tamási Áron és a Torja utca közötti rész a Boér Géza, a Stadion és a Boér Géza utca közötti útszakasz a Tamási Áron, a Határér utcából nyíló zsákutca az Arany János, a fortyogói kezelőbázis és szabadidőközpont melletti, a borvízforráshoz vezető utca pedig a Borvíz utca nevet kapta.
Az utcanévadásról szóló határozatot a városatyák egy­hangú vokssal fogadták el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-10-13: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Angela Merkel, az adósságbehajtó

Másodízben látogatott tegnap Romániába Angela Merkel német kancellár. A berlini kormány vezetője az észak-atlanti szövetség 2008 áprilisában megtartott csúcstalálkozóján járt először Bukarestben.
2010-10-13: Közélet - Bokor Gábor:

Hárommillió euróra számítanak

A lehetőségek megbeszélése, az igények felmérése céljából hetedik alkalommal szervezett találkozót az orbaiszéki és alsó-háromszéki falvakat tömörítő Progressio nevű Leader-akciócsoport.