Sepsiszentgyörgyi lakásépítésKét tömbház várja lakóit

2010. október 13., szerda, Közélet

Az építési munkálatok befejeződtek a sepsiszentgyörgyi csendőrlaktanya melletti két tömbháznál, a közműbekötés is megtörtént, már csak a víz, gázrendszer átvétele, beüzemelése van hátra, és 48 család beköltözhet az Országos La­kásügynökség (ANL) által épített tömbházakba.

A lakásigénylők listáján sorra került családok pontszámuk sorrendjében kiválasztották az új tömbházak lakásait, következik a szerződéskötés, s mihelyt a közművesítési eljárások is befejeződnek, költözhetnek.
Idén 24 család kapott állami lakást Sepsiszent­györ­gyön a Nicolae Colan Általános Iskola melletti tömbházban, zömmel fiatal házasok, illetve néhányan olyanok is, akik államosított, de visszaszolgáltatott házakban laktak. Az átadandó 48 után jövő év elején juthat állami lakáshoz újabb 24 család. Az építő a csendőrlaktanya melletti harmadik tömbház átadását januárra ígérte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-10-13: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Tanügyi törvény felelősségvállalással
Felelősséget vállal a parlament előtt az oktatási törvényért a kormány. A döntés a tegnapi kormányülésen született, miután hétfőn a koalíciós pártok egyetértettek a tervezetek továbbviteléről. Az eljárást már ma beindítják, jövő héten pedig várhatóan az egységes bértörvényről határoznak ugyanígy.
2010-10-13: Közélet - Farcádi Botond:

Gólyafüzet újdonsült városlakóknak

Hol kell stoppolni Kolozsvár vagy Csíkszereda irányába, hol lehet a kurzusokat fénymásolni, merre találhatók a bankautomaták, ha már elfogyott a szülői támogatás, hová kell fordulni az internet bekötéséért, melyek a közintézmények címei?