Kenyér háromszéki pékektől

2010. október 14., csütörtök, Család

A Pékek Világszövetsége, az UIB 2001-ben október 16-át a kenyér világnapjának nyilvánította. Célja, hogy bemutassa az emberiség legfontosabb élelmezési cikke, a kenyér jelentőségét.

A világnapot már a föld szinte minden országában ünneplik, elsősorban karitatív jelleggel: a pékek termékeik adományozásával segítik a rászorulókat.
A Brutarul-Cofetarul szaklap és a www.brutarul.ro portál közös felhívást tett közzé, hogy a pékségek Romániában is csatlakozzanak az akcióhoz. A részt vevő sütőipari cégek az általuk kiválasztott karitatív szervezetnek, árvaháznak, idősek otthonának, iskolának stb. ingyen adnak kenyeret és péktermékeket. A jelentkező pékségek feltöltik a portálra cégük adatait, az adományozásra kiválasztott intézmény nevét, címét, az átadás időpontját és az átadó nevét.
Aki csatlakozik az akcióhoz, bár egy napra örömet szerez azoknak, akiknek még egy szelet kenyérre sem telik, cserében cégét a szervezők a nyilvánosság előtt népszerűsítik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-14: Család - Jártó Kocsis Edit:

Mosolyterápia (Doktor Bubó esetei)

Mindenki életébe változást hoz a nyugdíjaskor, így nem csoda, hogy Pampás Patrik, a pompás cirkuszi póni­ló is nehezen találta helyét Kerekerdőn.
2010-10-14: Család - Puskás Attila:

Csínján a diófa metszésével!

A diófa sok tekintetben különbözik a gyümölcsöskert más fáitól. Akár azt is állíthatjuk, ,,szeszélyesen kényes".