Cégtoplista-eredményhirdetés

2010. október 15., péntek, Közélet

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Ipar­kamara ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Sugás vendéglőben tartja immár hagyományosnak tekinthető éves rendezvényét, amelynek keretében díjazza a legsikeresebb háromszéki cégeket.

A 17. alkalommal tartandó, Cégek toplistája elnevezésű rendezvényen ünneplik a kamara újralétrehozásának huszadik évfordulóját, valamint a háromszéki kereskedők csatlakozásának 160. évfordulóját a brassói kereskedelmi kamarához.
A cégtoplista — ami az üzletkötések tekintetében a legigényeltebb mutatónak számít — a vállalatok 2009-es mérlege, illetve a pénzügyi felügyelet adatai alapján készült. Az első helyen továbbra is a kézdivásárhelyi Producţie Zarah Moden Kft. áll 3,4 millió eurós éves nyereséggel, majd a sepsiszentgyörgyi Arcon Kft. következik hárommillió eurós "terméssel". A legjobb száz háromszéki cég alkotta klub új tagja a kézdivásárhelyi Amylum Romania Kft., amely 1,35 millió eurós nyereségével mindjárt hatodik a listán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-15: Közélet - Hecser László:

Ígérték, megvalósul A borvíz útja

Az erdővidéki polgármesterek és a megyei tanács tisztségviselői Bardoc völgyében, Kuvaszón vették számba, miként is lehetne a régió ügyes-bajos dolgait rendezni. Többen is biztatást kaptak, előbb-utóbb megoldódnak főbb beruházásaik finanszírozásai. Az összegyűltek elmarasztalóan szóltak a baróti ügyekről, mint mondották, erős képviselői összefogással akár a polgármester feje fölött is véghez kell vinni az általuk fontosnak tartottakat.
2010-10-15: Közélet - Iochom István:

Elvitték a bálványosi Muki medvét

Tegnap délelőtt lezárult egy évek óta zajló cirkusz. A kilenc éve a bálványosi Vár Pan­zió mögötti vasketrecben élő, 300—350 kg-os Muki mackót a me­gyei vadászegyesület képviselői je­lenlétében a zernyesti (Brassó me­gye) Libearty med­ve­re­zervátumba szállították.