Elvitték a bálványosi Muki medvét

2010. október 15., péntek, Közélet

Tegnap délelőtt lezárult egy évek óta zajló cirkusz. A kilenc éve a bálványosi Vár Pan­zió mögötti vasketrecben élő, 300—350 kg-os Muki mackót a me­gyei vadászegyesület képviselői je­lenlétében a zernyesti (Brassó me­gye) Libearty med­ve­re­zervátumba szállították.

Az ország első és egyetlen medverezervátumát 2007-ben nyitotta meg a Millió Barát brassói állatvédő egyesület a WSPA (World Society for the Protection of Ani­mals), az állatvédő világszö­vetség anyagi tá­mogatásával.Da­ragus Attila magánvállalkozó, Torja község pol­gármestere két hónapos kora óta nevelte a medvét de az utóbbi években számtalan helyen feljelentették, ezért fájó szívvel, de megvált Mukitól, Bál­ványosfürdő kabalájától. Az állatorvos által elaltatott Mukit hordágyon hét felnőtt cipelte a ketrecig. Dinka László, a rezervátum igazgatója elmondta: Muki hetvenhektáros, tölgyerdős, fürdőmedencés rezervátumba kerül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-15: Közélet - Csinta Samu:

Cégtoplista-eredményhirdetés

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Ipar­kamara ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Sugás vendéglőben tartja immár hagyományosnak tekinthető éves rendezvényét, amelynek keretében díjazza a legsikeresebb háromszéki cégeket.
2010-10-15: Közélet - :

Elköltöztetik a korcsolyapályát

Néhány sepsiszentgyörgyi lakót zavart a múlt télen az Olt negyedben felállított korcsolyapálya, az Ág és Nicolae Iorga utca közötti játszótér körül lakók a korcsolyázók zajongása miatt elégedetlenek, s hogy környezetükből elköltöztessék a műjégpályát, aláírásgyűjtést is kezdeményeztek.