Sport

2010. október 16., szombat, Sport

Évadnyitó születésnappal
A sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sport Klub csütörtök délután tartotta a 2010—2011-es sportév megnyitóját, ami egybeesett a sportegyesület megalakulásának 37. évfordulójával.

Az 1973-ban alapított MSC ünnepségén részt vettek az egyesület szakosztályainak — kézilabda, birkózás, atlétika és dzsiu-dzsicu — sportolói is. A mai ünnepség nem a számadásról szól, hanem az MSC jövőjéről kellene beszélnünk. Bízom abban, hogy sportolóink az elkövetkező időszakban is jó eredményekkel örvendeztetnek meg, amelyek révén méltóan képviselik az országban és a világban a klub és a város színeit — hangsúlyozta rövid beszédében Sánta Károly, a sportklub igazgatója, aki díjazta az egyesület két legjobb sportolóját, a birkózó Estera Dobrét és Mihaela Munteanut, valamint edzőjüket, Mátéfi Árpádot.

Kézilabda
A sepsiszentgyörgyi MSC A-osztályos fiú kézilabdacsapata ma délelőtt 11 órától a Bukaresti Steaua II-t fogadja a küzdelemsorozat hatodik fordulójában. A találkozó előtt a piros-fehérek a tabella utolsó helyezettjei, a fővárosi alakulat pedig a hatodik, mindössze két ponttal. A két együttes tudásban majdnem egyforma, így bízhatunk abban, hogy ádáz harc után megszületik a fiúk első győzelme (játékvezetők: Lascu/Cândea — Arad/Szeben megye). Vasárnap 10 órától és szintén a megyeszékhelyi Szabó Kati Sport­csarnokban kerül sor a lányok mérkőzésére, akik a Medgyesi Jövőt látják vendégül. Az MSC kézilabdázói két győzelemmel és egy döntetlennel a rangsor hetedik helyét foglalják el, míg holnapi ellenfeleik az utolsók (játékvezetők: Bíró/Győri — Székelyudvarhely). A Municípiumi Sport Klub ifjúsági I-es fiú kézilabdázói is pályára lépnek vasárnap: ők 12 órától Nagyszebenben játszanak.
Labdarúgás
* A IV. liga kilencedik fordulójának mérkőzései: ma Kovászna—Barót, Perkő—Bölön, Zágon—Bodok; vasárnap Gelence—Dálnok, Szitabodza—Bardoc, Illyefalva—Papolc, Ozsdola—Csernáton, Uzon—Bereck.
* Az V. liga hét végi összecsapásai: Szotyor—Nagybacon, Maksa—Árkos, Kommandó—Réty, Nagyajta—Kökös, Hidvég—Kilyén, Nemere—Torja.

Kosárlabda
Két mérkőzés kevesebb, mint 24 óra alatt. A megyeszékhelyi Sepsi BC vasárnap az A-osztályos pontvadászat harmadik fordulójában 18 órától Kolozsváron vendégszerepel, míg hétfőn a zöld-fehérek a küzdelemsorozat negyedik fordulójában 15 órától a Nagyvárad otthonában lépnek pályára. Mint ismeretes, a Kolozsvári U-nál játszik a szentgyörgyi Bocskai Orsolya, aki az elmúlt idényben a Brassói Galaktika tagja volt. A Horia Demian Sportcsarnokban holnap este sorra kerülő találkozót élőben közvetíti a Régió Rádió. A női kosárlabda-bajnokság hét végi mérkőzései: Temesvári Bega—Aradi ICIM, Gyulafehérvár—Szat­márnémeti, Alexandria—Sportul Stu­denţesc, Craiova—Rapid, Bukaresti Olimpia—Brassói Galaktika. Jászvásár és Nagyvárad áll.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-10-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Ta­mási Áron Színház társulata Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő ― rendező: Bocsárdi László ― című előadását ma 19 órától a kamarateremben mutatja be.
2010-10-16: Magazin - Csinta Samu:

Touareggel a csúcsokon

Ugyan mi kerülhet 40 000 euróba egy autón? — teszi fel a kérdést száz emberből kilencven. Tegyük hozzá: több-kevesebb joggal, ma, amikor már a fapados modellekben is alapfelszereltségnek számít az ABS és a szervokormány. Megvallom, számomra árnyaltabb a kép, amióta a Bogyó csoporthoz tartozó csíkszeredai Volkswagen-autóház jóvoltából kipróbálhattam a Volkswagen Touareg 2011-es modelljét.