Tamás Gábor HáromszékenGyűlnek az emlékek

2010. október 16., szombat, Magazin

Sok kép összegyűlt, és kellene egy nagy számadás — énekli Tamás Gábor legújabb, Az óra jár című lemezén, amelynek erdélyi bemutatója háromszéki állomásaként jövő héten Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Baróton koncertezik a neves könnyűzene-énekes.


A gyémánt-, platina- és négyszeres aranylemezes Tamás Gábor októberi koncertkörútján tizennégy erdélyi városban mutatja be tizenhatodik lemezét, de énekel korábbi repertoárjából is olyan dalokat, amelyekkel több évtizede folyamatosan sikert arat mindenütt a világon, ahol magyarok élnek. Há­romszéki fellépése előtt új lemezéről kérdeztük az énekest, aki elmondta, egyfajta számadásnak szánta, tízéves kora óta énekel színpadon, s bár ,,a múltat megismételni nem lehet, sok kép összegyűlt, és kellene egy nagy számadás". Tamás Gábor dalait legalább három nemzedék ismeri, a fiatalok közül is sokan, akik számára ezúttal is hoz dalokat, mint a Hozzám menekülj, illetve a Minden álom véget ér, amelyek szerinte alkalmasak bulizásra, táncolásra. A különböző népek zenéjéből is válogat, új lemezén argentin és finn énekeket is hallunk, mint mondja, fontosnak tartja, hogy a közönség megismerje más népek zenéjéből azt, ami a magyarral rokon hangzású.
A Svédországban élő énekes 1994 óta kétévente ad ki új lemezt, ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta, közönség iránti tiszteletét kívánja így kifejezni, ugyanakkor ezáltal a magával szembeni elvárásnak is eleget tesz. Október végén a budapesti Uránia Filmszínházban is bemutatja Az óra jár című lemezét, minden hónap utolsó szombatján pedig a Duna Televízió nézői lát­hatják és hallhatják Tamás Gábort a Duna Gála című műsorban, amelyben vendégei közkedvelt magyar énekesek. A Háromszék kérdésére, hogy a több mint öt évtizede színpadon éneklő előadóművész még meddig folytatja dalos utazásait, Tamás Gábor egyik új dala szövegéből idézett: ,,...még dalolok, amíg hallgatják a dalom, és addig, míg dalolok, boldog vagyok".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-16: Magazin - Csinta Samu:

Touareggel a csúcsokon

Ugyan mi kerülhet 40 000 euróba egy autón? — teszi fel a kérdést száz emberből kilencven. Tegyük hozzá: több-kevesebb joggal, ma, amikor már a fapados modellekben is alapfelszereltségnek számít az ABS és a szervokormány. Megvallom, számomra árnyaltabb a kép, amióta a Bogyó csoporthoz tartozó csíkszeredai Volkswagen-autóház jóvoltából kipróbálhattam a Volkswagen Touareg 2011-es modelljét.
2010-10-16: Közélet - Paizs Tibor:

Erdélyi prikulicsok (12.)

A történelem a katonáskodás feladatát szabta rájuk, s a székely ember mái napig katona. Parancsot, benső parancsot hajt végre, amikor gyermekét neveli, a családját látja el, netán a lovát gondozza. A székely a kaszálón is katona, szabad katona.