Kosárlabda

2010. október 18., hétfő, Sport

Menetel a Sepsi BC
Újabb fölényes győzelemmel erősítette meg vezető helyét a Sepsi BC női kosárlabdacsapata. Veres Attila együttese tegnap Kolozsváron 86:48-ra győzött a helyi Universitatea gárdája ellen. A háromszéki csapat az első perctől egyértelműsítette fölényét, és valamennyi negyedet nyerve győzött. A siker már ma folytatódhat, hiszen 15.30 órától Nagyvára­don lép pályára a Sepsi BC. (részletek a 4. oldalon)

A-osztály, nők: Sepsiszentgyörgyi MSC—Medgyes 31—23 (15—11)

Szabó Kati Sportcsarnok, kb. 150 néző. Játékvezetők: Győri I. és Bíró Cs. (mindkettő Székelyudvarhely). MSC: Comşa—Pál 7, Marin 7, Lőrincz 1, Grama 7, Şandru 5, Sandu 4—Bodor, Molnár, Dészpa, Ţigănaşu, Dénes. Medgyes: Cioc—Og­neriu, Oroşan 2, Moldovan 3, Stângu 6, Bârsan 9, Dragote 2—Băluţ, Avădanei 1, Mândru, Duma. Büntető­percek: 4—8. Hétméteresek: 4—7 (értékesítve: 4—5).

Kissé nehézkesen indult be a gépezet — az ötödik percben még a vendégek vezettek 3—2-re —, de aztán átvettük a vezetést (4—3), s attól a perctől kezdve a mi csapatunk irányította a játékot, diktálta az iramot. A szünetig négygólos előnyt szerzett. Ezt szünet után tovább tudta növelni, s ez egyféle magabiztosságot adott a játékosoknak, úgyhogy a véghajrában össze is hoztak néhány egészen látványos ak­ciót. Kezd tehát arca lenni a csapat játékának. S ha még a támadások befejezésén is tudnak javítani, akkor egészen reményt keltő lesz a női kézilabdánk. Na persze, még sok türelem kell hozzá, és nagyon-nagyon sok munka. (áros)

A-osztály, férfiak: MSC—Steaua II. 29—30 (15—14)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sport­csarnok. Valamivel több, mint 150 néző. Vezette: Lascu/Câdea (Arad/Szeben). MSC: Ciulei, Scalco 7, Deák, Bakk, Croitoru 1, Cristolovean 5, Bogdán 6, Bucşa 8, Nişte 1, Petrilă 1, Stoica, Blaj, Lohan. Steaua: Dănuleţ, Ioniţă, Găină, Stanciu 3, Popescu 4, Luscan 5, Ştefan 1, Marin 7, Smeria 5, Muşat, Constantin 10, Ghercu 1, Chukira, Barbu. Kiállítás: 10—16 perc. Büntetők: 1/1—6/5.
Már az elején le kell szögezni, hogy ezt a találkozót azért veszítettük el, mert a mérkőzés teljes egésze alatt rosszul passzolgattunk, sok volt az eladott labdánk, a tapasztalatlanság és a figyelmetlenség miatt nem éltünk a kínálkozó lehetőségekkel. Mindezt kihasználták a fővárosiak, és nagyon szoros, változatos meccsen mindössze egy pont különbséggel tudtak csak legyőzni. A vendégek szerezték meg a párharc első találatát, ezt követően a 18. percig ők vezettek, akkor viszont a piros-fehérek átvették a kezdeményezést, és egygólos előnnyel vonultunk szünetre. A második félidőt újra a bukarestiek kezdték jobban, olyannyira, hogy megszerezték a vezetést. Pár perc után azonban lankadt a steauások offenzívája, és a folytatásban felváltva vezettek a csapatok. A véghajrában elhúztak a vendégek, mi foggal-körömmel harcoltunk a győzelemért, de sajnos elbuktunk. Az utolsó másfél percben előbb öt a négy ellen, majd öt a három ellen támadtunk, de nem tudtunk élni az előttünk álló lehetőséggel. Újabb mérkőzést veszítettünk el, ennek ellenére dicséret illeti fiain­kat, akik bebizonyították, van bennük spiritusz. Érik az első győzelem! (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1435
szavazógép
2010-10-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy a hidvégi születésű
ERDŐ MARGIT
(szül. RADUCZ)
életének 54. évében hosszas betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2010. október 19-én 15 órakor helyezzük örök nyu­galomra a sepsiszentgyörgyi szemerjai új református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
6676
2010-10-18: Sport - :

Barátság Kupa (Birlózás)

Az 1987. október 15-re emlékeztek Brassóban ezzel a Ba­rátság Kupa versennyel, melyre tizenkét csapat nevezett a szomszédos megyékből és természetesen Brassóból. Ott voltak — ez csak természetes — a szentgyörgyi és a kézdialmási birkózók is.